Κυριάκος Πιερρακάκης: Δήλωση γέννησης μέσα σε ένα λεπτό με μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο [Βίντεο]

0

Εντελώς εύκολη και απλή θα είναι από τον Φεβρουάριο του 2020 η διαδικασία για τη δήλωση γέννησης κάθε παιδιού
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με μία μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού.
Σε σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.
Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Δείτε το βίντεο με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα (μετά το 12.10)

Share.

Comments are closed.