Κάμερες στους επικεφαλής των ΜΑΤ η απάντηση της κυβέρνησης

0

Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο να τοποθετηθούν φορητές κάμερες στους επικεφαλής των ΜΑΤ, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα – Σαββατοκύριακο», εξηγώντας πως «μας ενδιαφέρει να δώσουμε μια αξιόπιστη απάντηση στα fake news που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από κύκλους αλληλέγγυους στο εξτρεμισμό».
Σχετικά με τις διαδηλώσεις ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Είναι απορίας άξιον πραγματικά πώς τα συνδικάτα ή ομάδες πολιτών που νιώθουν ανάγκη να διαδηλώσουν δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι η αγανάκτηση των συμπολιτών τους που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους […] δεν βοηθά στην επικοινωνία και στην κατανόηση των αιτημάτων τους». Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι ο σχετικός νόμος που θα φέρει η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις επιταγές του Συντάγματος και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου. Προσέθεσε δε ότι είναι εμφανής και καταγεγραμμένη στην έρευνα της κοινής γνώμης η διάθεση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών να εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης, τονίζει ότι «κάποιοι μπορεί να είναι ανυπόμονοι. Να ζητούν θαύματα με μαγικό ραβδί. Η εμφανής αστυνόμευση στους δρόμους και στις γειτονιές αποτελεί από μόνη της αποτροπή για την εγκληματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της αντιεγκληματικής πολιτικής που ήδη εφαρμόζεται και φέρει βαθμηδόν καλύτερα αποτελέσματα».
Σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια εξέφρασε ικανοποίηση από την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» και χαρακτήρισε άδικη την κριτική από την «συστημική Αριστερά» για χρήση υπερβολικής αστυνομικής βίας. Όσον αφορά στην εξέλιξη της περιοχής σε ορίζοντα πλέον του ενός έτους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν θα τα έβλεπε αστυνομοκρατούμενα και πρόσθεσε: «θα μου άρεσε να τα περπατήσω ως μια αβανγκαρντ ιστορική περιοχή των Αθηνών που διέφυγε της γκετοποίησης και της ανομίας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την «υπόθεση Κουκακίου», ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Για το τι τελικά συνέβη στο Κουκάκι θα πρότεινα να παραμείνετε επιφυλακτικός ως προς την εικόνα που δόθηκε από κάποια Μέσα και στις βιαστικές δηλώσεις που υιοθέτησαν άκριτα αβάσιμους ισχυρισμούς».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner