Συγκροτήθηκε επιτροπή για την αλλαγή του νόμου του ΙΕΠ που θα συγχωνευτεί με τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων

0

Αυτές τις ημέρες μαθαίνουμε ότι υπάρχει συχνή επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, , προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία για τη δημιουργία του νέου Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή των επικείμενων ριζικών αλλαγών στην επιμόρφωση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό , Γυμνάσιο και Λύκειο.
Για να καταρτιστεί λοιπόν άμεσα το νέο Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τέλος του μήνα, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ζήτησε από τον κ. Αντωνίου να κάνει εμπεριστατωμένη εισήγηση για την  τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Εσωτερικού του Κανονισμού.
Με αυτό το δεδομένο το ΔΣ του ΙΕΠ συγκρότησε Επιτροπή για την τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του ΙΕΠ και του Εσωτερικού του Κανονισμού, η οποία αποτελείται από τους:

  1. Αναστάσιος Εμβαλωτής, Συντονιστής,
  2. Χρύσα Πετράκη,
  3. Χρυσή Μπομπαρίδου
  4. Ιωάννης Μπαθιανάκης,
  5. Θεοδώρα Αστέρη και
  6. Ανδρονίκη Χαριτωνίδου.

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίας πρόκειται η κ. Κεραμέως να προχωρήσει στη συγχώνευση του Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τον  Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων. Η νέα δομή, θα φέρει τον τίτλο Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΕΚΕΕΕΤ).
Ήδη στο υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου η νέα διοίκηση του  ΕΚΕΕΕΤ, που θα έχει πάλι πρόεδρο τον νυν προέδρο του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου, να προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές προτάσεις για:

  • το Νέο Λύκειο,
  • το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, και,
  • την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών.

Ο νέος φορέας θα είναι επιτελικός, γνωμοδοτικός σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και θα κάνει εισηγήσεις στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Επίσης αυτός ο φορές θα :

  • παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων νόμων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα διενεργεί έρευνες επ΄ αυτών.
  • κάνει αποτίμηση των νέων συστημάτων, όπως Νέο Λύκειο και θα κάνει παρατηρήσεις επισημάνσεις και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία.
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner