Το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ταλαιπωρία στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας: Υπάρχουν κανόνες στο Κράτος Δικαίου κ. Πρωθυπουργέ

0

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το χάος που προκλήθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με χιλιάδες εγκλωβισμένους επί ώρες οδηγούς.
Σε κοινή ανακοίνωση των Τομέων Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής τονίζεται ότι ο διοικητής της Τροχαίας που καρατομήθηκε με απόφαση Μητσοτάκη μετά από το συμβάν, ήταν απλώς το εύκολο θύμα. «Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος για το Κράτος Δικαίου και την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όταν προκύπτουν ευθύνες», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με νόημα ότι από αυτές (σ.σ. τις ευθύνες) δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε τα «εταιρικά συμφέροντα»

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των Τομέων Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής
«Υπάρχουν κανόνες στο κράτος δικαίου κ. Πρωθυπουργέ!
Θυμάστε ποιος ήταν ο πυροφύλακας Μίνθης; Ήταν αυτός που μαζί με τον πρώην επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιµακίου Κρεστένων κρίθηκαν ως υπεύθυνοι για τους 63 νεκρούς της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Για την εκατόμβη των θυμάτων στο Μάτι, μετά από 18 μήνες, μόνη υπεύθυνη παραμένει η κλιματική αλλαγή.
Για την χθεσινή απίστευτη ταλαιπωρία ωρών που υπέστησαν οδηγοί και επιβάτες, η κυβέρνηση μας είπε ότι έφταιγε η «Ζηνοβία» και οι κακότροποι οδηγοί τους οποίους, πάντως, κανένας δεν ενημέρωσε προηγουμένως. Η κυβέρνηση, επίσης, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη «Νέα Οδό» εξαντλώντας την αυστηρότητά της απέναντι της.
Εκείνος που είναι το εύκολο θύμα είναι ο διοικητής του Β’ Τμήματος των αυτοκινητοδρόμων Αττικής. Αυτός αποκεφαλίστηκε και μάλιστα, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όταν προκύπτουν ευθύνες. Απ’ αυτές δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε τα εταιρικά συμφέροντα

Share.

Comments are closed.