Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Πενήντα – πενήντα αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας

0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα που είχε με τους δημοσιογράφους στο εστιατόριο «Σχεδία» στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, έκανε αρκετές αποκαλύψεις.
Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επιλογή που έκανε στο «βουνό» για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας και απάντησε:
«Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα. «Πενήντα – πενήντα είναι οι πιθανότητες να είναι άνδρας ή γυναίκα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι η σχετική ανακοίνωση θα αργήσει λίγο καιρό ακόμη.
Για τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά είπε:
«Είναι απομονωμένη η Τουρκία..Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας, Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε και πρόσθεσε: «Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».
Για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την αναταραχή στη Λιβύη:
«Θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η ΕΕ. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία».
Για τον νέο εκλογικό νόμο:
«Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί από 158. Εκλογές το 2023…».
Το εστιατόριο της «Σχεδίας»
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει το γεύμα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο εστιατόριο του περιοδικού «Σχεδία». Το γνωστό περιοδικό δρόμου έχει ανοίξει έναν χώρο στην οδό Κολοκοτρώνη που περιλαμβάνει εκθετήριο, πωλητήριο του περιοδικού, εστιατόριο και μπαρ-καφέ.

Μάλιστα το νέο αυτό εγχείρημα στήριξε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος φυσικά ήταν παρών στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Share.

Comments are closed.