Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο

0

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν συγγενείς, πολυαγαπημένοι φίλοι και πλήθος απλών πολιτών στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο νοσηλευόμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η οικογένεια του εκλιπόντος ανακοίνωσε πως η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα εκτίθονταν σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στην συνέχεια θα ακολουθούσε η πολιτική κηδεία.
Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Επικήδειους στην πολιτική κηδεία εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί αύριο στην Ριτσώνα.
Από νωρίς το πρωί, που η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και να γράψει μερικά λόγια στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Από τους πρώτους που έφτασαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ήταν η συντετριμμένη σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, συνοδευόμενη από τα δυο τους παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο. Απαρηγόρητος και ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner