Δρομολογούνται νέες ανασκαφές στην Αμφίπολη – Στόχος να γίνει επισκέψιμος στις αρχές του 2022

0

Νέες ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης ανακοίνωσαν σήμερα από το μνημείο του Τύμβου Καστά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε για την πορεία εξέλιξης των εργασιών στο μνημείο.
Ο Απ. Τζιτζικώστας και η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκαν χθες το μνημείο και επιθεώρησαν τις εργασίες που εξελίσσονται για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου, ενώ πραγματοποίησαν σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
«Ζω για την ημέρα που θα μεταφερθεί στον Τύμβο Καστά το Λιοντάρι της Αμφίπολης», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και η κυρία Μενδώνη του απάντησε, «θα γίνει και αυτό».
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας – εκτός των άλλων – δήλωσε: «Πρέπει το συντομότερο, το μνημείο να γίνει επισκέψιμο για όλους. Ζήτησα επίσης από την Υπουργό να αρχίσουν το επόμενο διάστημα οι απαραίτητες έρευνες, προκειμένου να συνεχιστεί η ανασκαφική δραστηριότητα στην Αμφίπολη, που εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα νέες ανασκαφές. Όχι μόνο στον Τύμβο Καστά, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, επειδή είναι ένας τόπος που είμαστε σίγουροι ότι κρύβει μεγάλα και πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα
».

Η κ. Μενδώνη επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο αρχαιολογικός χώρος να ανοίξει για το κοινό από τις αρχές του 2022, καθώς και η επανέναρξη της ανασκαφικής διαδικασίας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner