Κίνημα Αλλαγής: Αυτές είναι οι τρεις αναγκαιότητες της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά

0

Στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα σταματήσουν να επιμένουν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, εκτιμώντας ότι μόνο έτσι μπορούμε να προλάβουμε ως χώρα τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και βέβαια μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σε περίπτωση που αυτή ξεφύγει.
Σε κάθε περίπτωση, το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να υψώσει περισσότερο τους τόνους για το θέμα, καθώς δεν αποκλείει κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με τη γείτονα χώρα. Έτσι, στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να επιμείνουν σε τρεις αναγκαιότητες:

  • Στη διασφάλιση της υποστήριξης της χώρας μας από τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, βάρος θα ρίξει και στην επιχείρηση υποστήριξης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι καλό θα ήταν η Αθήνα να «μιλήσει» και με Ρωσία και Κίνα
  • Στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ώστε αυτή να μην μπορεί να εκβιαστεί εύκολα από τις ενέργειες της Τουρκίας. Για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, σημειώνουν στο Κίνημα Αλλαγής ότι καταψήφισαν στη Βουλή τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, αφού συνεπάγονταν μειώσεις σε σχέση με πέρσι και μάλιστα κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Στη διαμόρφωση συνυποσχετικού για την προσφυγή στην Χάγη, με μοναδικά θέματα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Εκτιμούν εξάλλου, πως όσο πιο ισχυρή είναι σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα μας, τόσο δυσκολότερο θα είναι για την γειτονική χώρα, να θέσει άλλα ζητήματα, πέραν αυτών των δύο.
Share.

Comments are closed.