Παύλος Χρηστίδης: Να λειτουργήσει η επιτροπή Αλιβιζάτου

0

«Αν θεωρεί κάποιος ότι κάνει επανάσταση καίγοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Εξαρχείων, μάλλον δεν ξέρει τι είναι επανάσταση», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πάντως την ίδια στιγμή για τις εκκενώσεις καταλήψεων, πως «αν υπάρχει έστω και ένας αστυνομικός ο οποίος μπέρδεψε το ρόλο του και νομίζει ότι είναι τιμωρός, πρέπει να περάσει τις διαδικασίες που προβλέπονται και στη συνέχεια να δούμε όλα όσα πρέπει να δούμε και να πάει σπίτι του γιατί δεν “κάνει” για το αντικείμενό του».
Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM», ο κ.Χρηστίδης, υποστήριξε πως «όσο μη κανονικό, όσο περίεργο, όσο έξω από τις αρμοδιότητες είναι για έναν αστυνομικό να χτυπά με υπερβάλλοντα ζήλο κάποιον, άλλο τόσο δεν είναι κανονικό να πηγαίνει κάποιος να καταλαμβάνει μια δημόσια ή ιδιωτική περιουσία και να φτιάχνει απέξω έναν καταπέλτη με 50 καρφιά έτσι ώστε όποιος πάει να μπει μέσα να χάσει τη ζωή του ή να πάει βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο». Για αυτό και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσει η επιτροπή του κ. Αλιβιζάτου.
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι θα πρέπει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ώστε να μην υπάρχουν καταλήψεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα.
«Όπου υπάρχουν καταλήψεις που γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, όπου υπάρχουν καταλήψεις στις οποίες υπάρχουν μολότοφ και όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται σε άλλου τύπου επιθέσεις, όπου υπάρχουν καταλήψεις που παραβιάζονται αυτονόητα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών όπως την ιδιοκτησία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Όπου υπάρχουν καταλήψεις οι οποίες είχαν ανθρώπους που είναι πρόσφυγες, μετανάστες ή ακόμα και άστεγοι, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα όλων των αρμόδιων υπηρεσιών είτε αφορά υπουργεία είτε αφορά το δήμο ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν κατάλυμα και στη συνέχεια αυτό να προχωρήσει για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος», κατέληξε. 

Share.

Comments are closed.