Categories: Κοινωνία

Ένταση στο Μαρούσι μετά την αποτυχημένη επιχείρηση ανακατάληψης της έπαυλης Κούβελου

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Μαρούσι, μετά από προσπάθεια ανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου καθώς και συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν, κατά τις 11 σήμερα το μεσημέρι, έξω από την βίλα Κουβέλου και μία ομάδα, χωρίς να παραβιάσει λουκέτα, μπήκε στο κτίριο από όπου ανάρτησε πανό.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κατέβασαν το πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τον σταθμό Αμαρουσίου του ΗΣΑΠ.
Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα καταστήματα.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι λόγω του εορταστικού ωραρίου τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές του, ενώ κοντά στον σταθμό πέταξαν πέτρες εναντίον τροχονόμου που ρύθμιζε την κυκλοφορία λόγω της πορείας, και προξένησαν φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού.
Στο σημείο αυτό επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγη ώρα ένταση.
Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές επιβιβάστηκαν στο τρένο και έφυγαν χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.

AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Το προεδρείο της ΠΟΠ – ΟΤΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο & τον Γεν. Γραμματέα της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε χθες…

5 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Αδριάνεια Ποδηλατοδρομία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Αδριάνεια Ποδηλατοδρομία που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Χαλανδρίου, Αχαρνών και Ηρακλείου…

6 ώρες ago

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας: Και οι «κρίνοντες» ελέγχονται και κρίνονται… – Οι νόμοι ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά.

Με αφορμή ερωτήματα εκπαιδευτικών ενημερώνουμε για τα παρακάτω: Τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης δεν ελέγχουν…

6 ώρες ago

Η αλλοίωση της ταυτότητας και η καταστροφή των αρμενικών μνημείων του Αρτσάχ – Ημερίδα στην ΕΣΗΕΑ

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση οργανώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ώρα 18.30, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ…

14 ώρες ago

Ας μην πανηγυρίζει η ΝΔ… για το έργο που είχε παραγάγει του ΠΑΣΟΚ

Το Γραφείο Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την  εκδήλωση ενδιαφέροντος της Chevron…

19 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Για ένα σύγχρονο «μαθησιακό και  παιδαγωγικό παράδειγμα»

Στην εποχή μας ο χαρακτηρισμός «ανθρωπιστική παιδεία» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, καθώς πλέον η παιδεία…

19 ώρες ago