«Ο Άγιος Βασίλης των πάγων» – ένα οικολογικό διδακτικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τη Μάρθα Βασκαντήρα

0

Το παραμύθι «Ο Άγιος Βασίλης των πάγων» είναι ένα οικολογικό διδακτικό παραμύθι που παρουσιάζει την σκληρή πραγματικότητα αλλά και το όνειρο μέσα από τα τρυφερά μάτια ενός παιδιού.
Ασχολείται με το πρόβλημα που έχει ήδη εμφανιστεί από το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική. Ο Άγιος Βασίλης αρνείται φέτος να φέρει τα δώρα στα παιδιά γιατί χωρίς πάγους και χιόνια δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Η μικρή ηρωίδα του βιβλίου η Κατερίνα ζει μια περιπέτεια καθώς πηγαίνει στο σπίτι του αγαπημένου της Άγιου, ο οποίος της μαθαίνει πολλά πράγματα αλλά της χαρίζει και μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη νύχτα. Μηνύματα οικολογικά, ανθρωπιστικά, αντιπολεμικά, και ελπιδοφόρα συνθέτουν αυτό το παραμύθι και όλα αυτά ταξιδεύουν μέσα από το θαύμα των Χριστουγέννων.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μάρθα Βασκαντήρα γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα όπου και  διαμένει μέχρι σήμερα και εργάζεται στον τομέα του τραγουδιού!

Έχει σπουδάσει φιλολογία και φιλοσοφία, είναι απόφοιτος της δραματικής σχόλης ‘’Ίασμος’’ του Βασίλη Διαμαντόπουλου στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο ‘’Λιθογραφείον’’ στην Πάτρα!
Έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ,τηλεοπτικά σήριαλ και τηλεοπτικές εκπομπές.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς, θεάτρου, τραγουδιού και ποίησης.
Είναι μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών νοτιοδυτικής Ελλάδος» όπου και διατέλεσε Γενική Γραμματέας κατά την περίοδο 2009-2012!
Ποιήματά της έχουν δραματοποιηθεί από θεατρικές ομάδες και έχουν παρουσιαστεί στο ‘’Θέατρο Τέχνης ‘’ του Καρόλου Κουν  στην Αθήνα.

Έργα της είναι:
«Οι Νεανικοί μου Στοχασμοί» από τις εκδόσεις (Περί Τεχνών),
Γραφής Έργα (συλλογική έκδοση, εκδόσεις Ωρίωνας),
Καλή σας Νύχτα (εκδόσεις  Γαβριηλίδη),
Απολογισμός( προσωπική έκδοση-εκτυπώσεις Πέτρος Κούλης).
Τον Δεκέμβριο του 2017 εξέδωσε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ντάλια το έξυπνο ψάρι που σώζει το βυθ» από τις εκδόσεις (Πέτρος Κούλης) στην Πάτρα!
Τον Δεκέμβριο του 2019 εξέδωσε το παραπάνω παραμύθι με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης των πάγων» και αυτό από τις εκδόσεις (Πέτρος Κούλης) στην Πάτρα
Είναι μέλος του σχήματος «Μουσικές διαδρομές της Πάτρας». Έχει γράψει τους στίχους σε τρία τραγούδια, το τελευταίο με τίτλο: «Θα το παλέψω» σε μουσική του Σάκη Ζαφειρόπουλου.

Share.

Comments are closed.