Ο Δήμος Βριλησσίων υπόδειγμα καλής πρακτικής για την προστασία του περιβάλλοντος

0

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ευρωπαϊκής δικτύωσης που διοργάνωσε η EuroConnect, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση με θέμα τις «Ευρωπαϊκές Τάσεις και τις Καλές Πρακτικές» με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, συντονιστών ευρωπαϊκών έργων και ειδικών συμβούλων καθώς και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης παρουσίασε την Καλή Πρακτική του Δήμου Βριλησσίων στη διαχείριση των βιοαποβλήτων με χωριστή συλλογή των οικιακών οργανικών υπολειμμάτων, των πράσινων αποβλήτων της λαϊκής αγοράς και των κλαδεμάτων τα οποία οδηγούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε διαφορετικά κανάλια αξιοποίησης για την παραγωγή κόμποστ επιχωμάτωσης και λιπασματοποίησης (fisikolipasma.gr).
O κ. Μαυραγάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «με άξονα το παράδειγμα των Βριλησσίων απαιτείται «ένα restart» συνεργασίας στην Αττική και στη χώρα μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κεντρικής Διοίκησης και δημοτών για να πετύχουμε την προσαρμογή μας στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ένα βιώσιμο μέλλον περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης για όλους».

Share.

Comments are closed.