Οικονομικό Επιμελητήριο: Σαρωτική νίκη της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) – Δεύτερη δύναμη το η ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ)

0

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καταγράφεται η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.
Την δεύτερη θέση κατακτά η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων, που πρόσκειται στο Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ
Να τονισθεί ότι είναι η έβδομη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, κατά την οποία η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς, από το 2004 και έπειτα, δεν έχει χάσει εκλογική αναμέτρηση.
Κόλλιας: Θέλουμε έναν επιστημονικό φορέα χωρίς αποκλεισμούς
Μετά τη νέα σαρωτική νίκη του ΔΙΚΗΟ στις εκλογές του ΟΕΕ, όπου πήγε να ψηφίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, που επανεκλέγεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι οικονομολόγοι σήμερα μίλησαν. Και αποφάσισαν ότι η ΔΗΚΙΟ, όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά να ενισχύσει και σημαντικά τις δυνάμεις της. Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι Έλληνες οικονομολόγοι αναγνώρισαν τη δουλειά, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Δείχνει ακόμα ότι πίστεψαν στο όραμά μας για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον επιστημονικό μας φορέα, για να προασπίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών μας.
Η σημερινή σαρωτική νίκη της ΔΗΚΙΟ ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων πολύ υψηλότερα… για ένα καλύτερο Οικονομικό Επιμελητήριο, για έναν επιστημονικό φορέα όλων των οικονομολόγων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογιών… αποκλεισμούς, όπως ακριβώς ήταν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στις φετινές εκλογές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή των φετινών εκλογών. Και, φυσικά, όλους όσοι βοήθησαν, με τη δουλειά τους, αλλά και την ψήφο τους, ώστε να αναδείξουν πρώτη δύναμη και ακόμα πιο ψηλά τη ΔΗΚΙΟ… …ώστε να πάμε ακόμα πιο ψηλά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Συνεχίζουμε μαζί!
»

Αναλυτικά αποτελέσματα:
Με καταμετρημένα τα 85 από τα 94 τμήματα έχουμε:
Σύνολο ψηφισάντων: 16988 Έγκυρα: 16700 Άκυρα: 231 Λευκά: 57

α/α Παράταξη Ψήφοι Ποσοστό (%)
1 Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ) (ΝΔ) 6624 39.66
2 Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) 4137 24.77
3 Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Ο.Ε) (ΣΥΡΙΖΑ) 2729 16.34
4 Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.- Ε.) – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις 1533 9.18
5 Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) (ΚΚΕ) 916 5.49
6 Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (A.KI.O.E.) 567 3.4
7 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία Οικονομολόγων (Α.Ρ.ΣΥ.Ο) (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 100 0.6
8 Αιγαίο Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι Λογιστές Φοροτεχνικοί 94 0.56

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner