Τριγμοί στις σχέσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του σχολίου Πολάκη για τον Σημίτη

0

Τριγμούς στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για το άρθρο του Κώστα Σημίτη.
Ο Παύλος Πολάκης έκανε μια επικριτική ανάρτηση, στο γνωστό του ύφος, στο Facebook για τον Κώστα Σημίτη με αφορμή το άρθρο του τελευταίου στα Νέα για τα ελληνοτουρκικά.
Αναλυτικά ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σχετικά με το άρθρο του κ. Σημίτη:
«ΣΗΜΙΤΗ !!!! ΑΕΙ κρύψου σε καμία τρύπα που εχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου “γκριζαριστηκαν”τα ΙΜΙΑ.εσυ ΕΔΩΣΕΣ τον Οτσαλάν στους Τούρκους ,Εσυ έκανες “νόμο κίνησης”της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα ,Εσυ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο ,εσυ εστησες το πάρτυ των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπουλου,απο σένα και τον Κοσμιδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτυ με τη φαρμακευτική δαπάνη !!!
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;
Ο “εκσυγχρονισμός” σου ήταν σάπιος και οδήγησε ,μαζι με αυτα που εκανε ο Καραμανλής μετα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της χώρας !
Τι θέλεις Να θυμισεις στο Κυριακο Μητσοτακη πως επι των ημερών σου διορίστηκε μεςω Καρατζα στην εθνική τράπεζα ,για να βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος;;;
ΑΕΙ πιες το τσάι σου ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ .
…»


Η αντίδραση Λιάκου-Μπίστη-Παναγιώτου
Αυτή η ανάρτηση όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας Αντώνη Λιάκου, Νίκου Μπίστη και Παναγιώτη Παναγιώτου οι οποίοι αναφέρουν πως το ύφος της επίθεσης βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς:
«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Να σημειωθεί ότι τα τρία στελέχη που υπογράφουν την εν λόγω δήλωση έχουν επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο και βρίσκονται κοντά στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Ειρωνική αντιμετώπιση Πολάκη από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, με αιχμές κατά όσων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπά, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης.

 «Ψάχνω στα like να βρω τον Νίκο Μπίστη, την Μυρσίνη Ζορμπά …. και άλλους “εκσυγχρονιστές” συντρόφους του Παύλου. Δεν θα με ξένιζε ιδιαίτερα», σχολίασε επίσης ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Share.

Comments are closed.