Γιάννης Μαγκριώτης: Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας – Το δούλεμα πάει σύννεφο

0

Ένα μέσο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην Ελλάδα κοστίζει 800 ευρώ τον χρόνο περισσότερο από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.
Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες των τιμολογίων της κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου στις χώρες της ΕΕ.
Το αδικαιολόγητο κόστος στην χώρα μας ανάγκασε τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να παρακαλέσει τις εταιρείες να μειώσουν κατά 50% τα συμβόλαια.
Ναι καλά διαβάζεται κατά 50%, και μόνο αυτό δείχνει την κερδοσκοπία τους και μάλιστα μέσα στην κρίση.
Και οι εταιρείες συγκινήθηκαν και είπαν πως όταν κάποιος συνδρομητής ανανεώνει το συμβόλαιό του θα αυξάνουν κατά 50% τα δεδομένα κρατώντας το ίδιο κόστος.
Δηλαδή το δούλεμα πάει σύννεφο και η κυβέρνηση με τα περισσότερα ΜΜΕ να καμαρώνουν για το αποτέλεσμα.
Αν σκεφτούμε λίγο θα καταλάβουμε ότι τα νέα συμβόλαια θα είναι χειρότερα για τους περισσότερους συνδρομητές, αφού το κόστος μένει το ίδιο για τα δεδομένα, απλώς σου δίνουν 50% περισσότερα τα οποία θα είναι αχρείαστα για τους περισσότερους και σίγουρα σύντομα θα αυξήσουν και τα τιμολόγια.
Φυσικά δεν προτείνουν να μειωθεί το κόστος 50% και να δίνουν τα ίδια με τα σημερινά δεδομένα συμβόλαια.
Για την κινητή τηλεφωνία, που έχουμε επίσης τα πιο ακριβά τιμολόγια και το χειρότερο δίκτυο, κουβέντα.
Μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ενέργεια στην ΕΕ, που αποκάλυψε ότι έχουμε και την πιο ακριβή και την πιο “βρόμικη” ενέργεια στην ΕΕ, ήρθε και η αποκάλυψη για τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο.
Το ίδιο ισχύει για τις τράπεζες και τα Super market, τις αστικές, υπεραστικές και αεροπορικές συγκοινωνίες.
Εντύπωση μου κάνει πού μερικοί, μεταξύ αυτών και εγώ γράφουμε για την κερδοσκοπία των εταιρειών στους τομείς αυτούς που αφορούν το 40% περίπου των δαπανών μια μέσης ελληνικής οικογένειας, εδώ και χρόνια, και κανένα κόμμα, καμιά κυβέρνηση και φυσικά κανένα μεγάλο ΜΜΕ, έντυπο και ηλεκτρονικό, δεν ασχολείται.
Άν ρίξουμε μια ματιά στα πακέτα των διαφημίσεων, που πληρώνουμε οι καταναλωτές, θα καταλάβουμε γιατί.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 107 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.