Siemens: Στη φυλακή Μαυρίδης, Σκαρπέλης, Καραβέλα – Αυτοί πήραν αναστολή

0

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που ολοκλήρωσε την έκδοση της απόφασής του
Πρόκειται για τους Πρόδρομο Μαυρίδη, Γιώργο Σκαρπέλη και Μάρθα Καραβέλα (σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα) στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην ποινή του, έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Πρόκειται για πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση της Siemens και είναι παρόντα στο δικαστήριο.
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, που επίσης καταδικάστηκε χωρίς να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής, δεν παρέστη καθώς βρίσκεται από χρόνια στη Γερμανία όπου και ζει. Το ίδιο ισχύει και για τον Χρήστο Καραβέλα που έχει διαφύγει στο εξωτερικό από χρόνια και ως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί, αλλά και τους Φάνη Λυγινό που δεν είναι εδώ, και τον Ζαν Κλώντ Οσβαλντ, που διέφυγε επίσης στο εξωτερικό, όταν παραβίασε το βραχιολάκι που του είχε δοθεί.
Όσο για τους Γερμανούς υπηκόους πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.
Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Γιώργο Λέτσα και Αλέξανδρο Καλδή.

Share.

Comments are closed.