Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο ΝΔ: Κακός σύμβουλος η αλαζονεία – Δεν θα κρύψω λάθη – Προειδοποίηση στην Τουρκία [Φωτο]

0

Το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και της κυβερνητικής πολιτικής ως τη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, με αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνστατίνο Καραμανλη.
Δεν έλειψαν όμως από την ομιλία του βεβαίως και οι αναφορές στο κυβερνητικό έργο, αλλά και σε θέματα της εσωτερικής και όχι μόνον επικαιρότητας, με μηνύματα στην Τουρκία στον απόηχο της συμφωνιας με τη Λιβύη, καθώς και προς όσους στο εσωτερικό της ΝΔ αντιδρούν στο προσφυγικό, αλλά και μία έμμεση νύξη στο θέμα με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Για την αντοχή της ΝΔ στο λαϊκισμό
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως στάθηκε αλώβητη απέναντι στη λαίλαπα του λαϊκισμού, όπως είπε όμως πλήρωσε, βαρύ τίμημα καθώς στελέχη της στοχοποιήθηκαν και το πρόγραμμά της παραχαράχτηκε από ψέματα.

«Η προπαγάνδα τύλιξε για χρόνια τη χώρα με το νέφος ενός ανύπαρκτου «ηθικού πλεονεκτήματος». Οι ρίζες μας, ωστόσο, αποδείχθηκαν ισχυρές. Δεν υποχωρήσαμε. Χαλυβδωθήκαμε. Και επιλέγοντας μια Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του: Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που, το 2019 νίκησε, σε τέσσερις αναμετρήσεις, τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζε τότε παντοδύναμος. Και το πέτυχε με φειδωλές υποσχέσεις. Με επένδυση στην υπευθυνότητα. Και προβάλλοντας σταθερά το μήνυμα της ενότητας και της ευημερίας των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν θα κρύψουμε ολισθήματα
Αναφερόμενος στην ανάγκη να νικηθεί ο λαϊκισμός και στο γεγονός ότι, όπως είπε, η ΝΔ είναι στην Ευρώπη το μεγαλύτερο σε οργάνωση κεντροδεξιό κόμμα και το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του. «Η χώρα μας έχει, σήμερα, μια ισχυρή κυβέρνηση στην Ευρώπη και η Ν.Δ είναι το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν χαρακτηρίζει μόνο τους αντιπάλους μας. Μπορεί να απειλήσει και την δική μας σκέψη. Και να μην ξεχνάτε πως η αλαζονεία και η αυταρέσκεια είναι πάντα κακός σύμβουλος. Χρέος μου είναι να μην επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές να σκιάσουν τη διαδρομή μας. Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύσω» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση στην Τουρκία
Για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό» και προειδοποίησε την Άγκυρα:

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας.»

Μήνυμα στη βάση της ΝΔ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, θέλοντας αφενός να καθησυχάσει τη βάση της ΝΔ και αφετέρου να απαντήσει στις κατά τόπους αντιδράσεις στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. «Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το Άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα» τόνισε.
Επανέλαβε όμως ότι: «Το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα

Θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης
«Και με το που θα βρεθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα μειωθεί και, τελικά, θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό το χαράτσι που επιβαρύνει κυρίως τους μισθωτούς, αυτούς που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν» τόνισε με έμφαση.

Ο κυβερνητισμός δεν θα πλήξει την ΝΔ
Μάλιστα ξεκαθάρισε πως ο κυβερνητισμός δεν πρόκειται να πλήξει την ΝΔ. «Το κόμμα δεν θα πέσει σε χειμερία νάρκη όσο είναι στην κυβέρνηση. Το αντίθετο! Η οργανωμένη κομματική μας δομή θα είναι η μόνιμη πηγή που θα τροφοδοτεί την κυβέρνηση με ιδέες, με σχέδια και προβληματισμό. Θα είναι κοντά μας στις καλές αλλά και στις δύσκολες μέρες».

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το 13ο συνέδριο της ΝΔ

Share.

Comments are closed.