Σύλληψη 4 ατόμων για την διάρρηξη της οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

0

Όταν στις 21 Νοεμβρίου αναρτήσαμε την είδηση με τίτλο «Κωνσταντινούπολη: Μυστήρια διάρρηξη, από μασκοφόρους, στην οικία του πατριάρχη Βαρθολομαίου», κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν και άλλοι μας θεώρησαν υπερβολικούς ή μπορεί και οτιδήποτε άλλο. Να όμως που και αυτή η είδηση ήταν απολύτως αληθινή, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος.
Χθες η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα που φέρονται να είναι οι διαρρήκτες της οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες και παρακολουθούσαν τους 4 υπόπτους από την ημέρα της διάρρηξης.
Η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης επίσημα ανακοίνωσε πως οι 4 άνδρες είναι oι ληστές και συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε ( Maltepe) στην ασιατική όχθη Κωνσταντινούπολης.
Στη συμπλοκή, ένας  από τους διαρρήκτες τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία και έχει ξεκινήσει η ανάκριση τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η διάρρηξη στην οικία του Πατριάρχη στα Θεραπειά ( Τarabya) της Κωνσταντινούπολης είχε γίνει στις 16 Νοεμβρίου και οι κάμερες ασφαλείας είχαν εντοπίσει 3 κουκουλοφόρους.
Οι μασκοφόροι καταγράφηκαν από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Σύμφωνα με την «Ανατολή» στο σπίτι βρισκόταν και η οικονόμος, η οποία δεν αντιλήφθηκε την εισβολή.
Η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Θεραπειά βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα συγκροτήματα της Πόλης- και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

«Να σημειώσουμε ότι η οικία του Παναγιότατου βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια. Είναι εύλογο να προκληθούν ερωτήματα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.
Επειδή στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετές περίεργες διαρρήξεις σε οικίες και γραφεία διακεκριμένων ομογενών, είναι εύλογες οι συνειρμικές σκέψεις για το συμβάν.
Όμως εάν λάβουμε υπόψιν ότι ο Παναγιότατος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι το κράτος μεριμνά για την ασφάλεια των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, προκαλεί σοβαρή ανησυχία αυτή η παραβίαση του οικιακού ασύλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Πόσο μάλλον που πρόσφατα έχουν πληθαίνει τα άρθρα και δημοσιεύματα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ πριν λίγες μέρες στη Χάλκη πραγματοποιήθηκε από τον ημικρατικό φορέα Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίαςσυνέδριο μίσους κατά του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.» γράφαμε τότε.

Share.

Comments are closed.