Τατσόπουλος προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Τσιτσιπά: Ας απαλλαγούμε τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει

0

Ο Τατσόπουλος απαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Τσιτσιπά κάνοντας λόγο για πρωτόγονο εθνικισμό
«Ο Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα»… «μην τον ταυτίζουμε με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκιέ», γράφει στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος απαντώντας στο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλο για τον θρίαμβο του Τσιτσιπά.
H νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά σto ATP Finals  Λονδίνου ξεσήκωσε ένα κύμα δίκαιων πανηγυρισμών που συνοδεύονταν από το χαρακτηρισμό ότι είναι Έλληνας και συμβολίζει Ελλάδα. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του:

«Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου προς τον Στέφανο Τσιτσιπά για την μεγάλη του νίκη στον τελικό Τουρνουά Τένις ΝΙΤΤΟ ATP Finals 2019 στο Λονδίνο

Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας.».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου που υπό τον τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός» έγραψε: «Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

Share.

Comments are closed.