Παύλος Χρηστίδης: Οι φοιτητές είναι οι πρωταγωνιστές στα πανεπιστήμια

0

Την άποψη πως «τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, με όλες τις αντιλήψεις που ζυμώνονται και αναδεικνύονται, καθώς είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι χώροι ανομίας», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως οι φοιτητές είναι οι πρωταγωνιστές στα πανεπιστήμια. «Εγώ δεν θα είμαι ούτε με το άσπρο το οποίο θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν: ότι λύθηκαν ξαφνικά όλα τα ζητήματα. Δεν έχουν λυθεί. Αλλά ούτε με το μαύρο, πως οποιαδήποτε επέμβαση των Αρχών μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, όταν αυτές βρίσκουν γκλοπ, κράνη, βόμβες μολότοφ και πολλά ακόμη, δεν πρέπει να γίνεται. Η ουσία ποια είναι; Ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, με όλες τις αντιλήψεις που ζυμώνονται και αναδεικνύονται. Είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι χώροι ανομίας».
«Επομένως, τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, να είναι αυτά στα οποία θα επενδύσουμε για να κερδίσουμε την έρευνα και την καινοτομία των επόμενων δεκαετιών που τόσο πολύ έχουμε στερηθεί τα τελευταία χρόνια, της κρίσης. Επομένως, σε αυτήν την κατεύθυνση, όλοι να συμβάλλουν: οι παρατάξεις, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι θέλουν να έχουν αντίληψη γι’ αυτό και φυσικά οι φοιτητές. Οι φοιτητές είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας», επεσήμανε.
Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως είχε την ευκαιρία, αλλά δεν έκανε τίποτα για την ανομία στα πανεπιστήμια όταν ήταν στην κυβέρνηση. «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουν πια όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τι κάνουν κάποιοι και κάνει το αντίθετο. Το ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αμνησία των τελευταίων 4,5 ετών. Κυβέρνησε. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της θητείας του θα μπορούσε να έχει βρει έναν άλλον τρόπο, δικό του, να μπει μέσα και να λύσει τα προβλήματα. Όποιος θεωρεί ότι στην ΑΣΟΕΕ, για παράδειγμα, δεν γινόταν παραεμπόριο, όποιος θεωρεί ότι γύρω από την ΑΣΟΕΕ δεν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, όποιος θεωρεί ότι στο Μεταξουργείο αυτήν την ώρα και με τη βροχή αν κάποιος έρθει δεν θα δει ότι υπάρχουν προβλήματα, τότε βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δεν κάνει να είναι ούτε στη θέση του υπουργού, ούτε του Πρωθυπουργού, ούτε οπουδήποτε αλλού».
Επίσης, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως «δεν έχει κανένα λόγο κανένας βουλευτής να επιχειρήσει να καπηλευθεί την αγωνία την οποία μπορεί να έχουν 100-200-300 φοιτητές. Επομένως, δεν καταλαβαίνω τι πήγε να κάνει εκεί ούτε ο κ. Φίλης ούτε η κα. Φωτίου. Θεωρώ ότι οι βουλευτές οι οποίοι πήγαν εκεί, πήγαν για να καπηλευθούν. Αυτές οι αντιλήψεις είναι έξω από τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε εμείς να λειτουργεί και η νέα γενιά και φυσικά ένα κίνημα το οποίο μπορεί να θέλει να αντιδράσει ειρηνικά και με βάση της ιδέες του».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014-15. Δεν μπορεί να ξαναγίνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014-15 και δεν θα ξεχάσει και ποτέ κανένας μας ότι είχε την ευκαιρία του 4,5 χρόνια κι επέλεξε να ακολουθήσει συγκεκριμένες πολιτικές. Ειδικά όσον αφορά τον χώρο των πανεπιστημίων, δεν έκανε τίποτα από όλα όσα θα μπορούσε να κάνει για να αντιμετωπίσει την ανομία. Και ειδικά όσον αφορά τα Εξάρχεια, αν εξαιρέσουμε μία επέμβαση της Αστυνομίας για θέματα ναρκωτικών, δεν υπήρχε καμία αντιμετώπιση με τις μολότοφ που το ΠΑΣΟΚ δεχόταν επιθέσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Ξέραμε ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα έχουμε επίθεση», πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.