Κωνσταντίνος Φρουζής: Με την «Αυγή» η Novartis είχε διαφημιστική συνεργασία – Γιατί τα χάλασαν με τον Βαξεβάνη

0

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε η φαρμακευτική εταιρεία με την εφημερίδα «Αυγή», το περιοδικό Hot Doc, αλλά και για τις συναντήσεις του με τον Νίκο Φίλη και τον Κώστα Βαξεβάνη, καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής.
«Είχα δει τον Φίλη ως διευθυντή της “Αυγής”. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τους είχαμε δώσει διαφημιστικό πρόγραμμα», είπε. Εκείνη τη στιγμή ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος παρουσίασε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που εκθείαζε το φάρμακο Gilenya της Novartis. Στη συνέχεια ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis παραδέχθηκε πως το δημοσίευμα αυτό ήταν πολύ θετικό για τη Novartis. «Είχαμε διαφημιστική συνεργασία με την “Αυγή”. Σε όλο το διάστημα που ήμουν στη Novartis», είπε.
Για την εφημερίδα «Αυγή», κατά την κατάθεσή του πρόσθεσε ακόμα ότι «εκτός από καταχωρίσεις μας δημοσίευαν και έμμεσα ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ κατά παραγγελία, δηλαδή, της εταιρείας υπέρ των φαρμάκων της. Είχαμε διαφημιστικό πρόγραμμα».
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής μίλησε και για τον Κώστα Βαξεβάνη και τη συνεργασία που είχε η Novartis μαζί του: «Τον έχω δει πάνω από τρεις φορές. Ήταν σε καλό κλίμα η συνάντηση η πρώτη. Είχαμε συνεργασία και δώσαμε διαφήμιση. Τότε δεν είχε ακόμα εφημερίδα, είχε περιοδικό. Τα χαλάσαμε όταν στο ίδιο φύλλο του Hot Doc που έβαλε τη διαφήμιση της Novartis είχε κάνει δημοσίευμα κατά της Pfizer, με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία ότι έκανα πληρωμένη καταχώριση. Ετσι δεν ξαναέκανα διαφήμιση. Του διαμαρτυρήθηκα και τότε αυτός έκανε προσεγγίσεις, λέγοντάς μου ότι έκανε λάθος, αλλά δεν έδωσα άλλη διαφήμιση».

Share.

Comments are closed.