Νερό, ξενοδοχείο, μαρίνα, Attica, oι μπίζνες στην στεριά του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο

0

Μπορεί η χθεσινή ανακοίνωση για είσοδο του ομίλου Τσάκου στα πολυκαταστήματα Attica να αποτελεί έκπληξη για αρκετούς, όμως ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι εκτός από τη θάλασσα ρίχνει άγκυρα και στην στεριά όπου υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες ή θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει κάτι στον τόπο του.
Ο 83χρόνος Χιώτης πήρε αρχικά τα βουνά και συγκεκριμένα ανέβηκε στον Γράμμο όπου στο Πευκόφυτο εδώ και έναν χρόνο έχει συστήσει την “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.”. Όπως προδίδει και το όνομα της η εταιρεία, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε και τον πρώτο ισολογισμό της, θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στην εμφιάλωση νερού
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου ενέκρινε την επένδυση του όμιλου Τσάκου για τις φυσικές πηγές “Κεφαλόβρυσο” και “Μισό το Σάδι” μέσω της “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.”. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας. 
Εκτός από τον Γράμμο όμως φέτος το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Τσάκος προχώρησε και σε δύο σημαντικές επενδύσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο. Μέσω της εταιρείας Avlum μίσθωσε για 40 χρόνια το Ξενία στην Χίο σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Το ξενοδοχείο “Bella Vista” δυναμικότητας 28 δωματίων έχει μπει στην διαδικασία ανακαίνισης με στόχο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο city hotel. 
Παράλληλα η Avlum συμμετείχε στο σχήμα “Μαρίνα Χίου Α.Ε.” που απέκτησε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου επίσης για 40 χρόνια. Στην πλήρη ανάπτυξη της η μαρίνα θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα. 
Η πλέον πρόσφατη επένδυση ανακοινώθηκε μόλις χθες και αφορά στην είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των πολυκαταστημάτων Attica μαζί με άλλα καταξιωμένα ονόματα όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης κ.α..
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο όμιλος Τσάκου συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους παγκοσμίως σε ότι αφορά στην μεταφορά ενέργειας. Συγκεκριμένα το 2018 ανέβηκε στην 8η θέση με τα δεξαμενόπλοια του να μεταφέρουν 550 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα που αντιστοιχεί σε μία εβδομάδα παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας. 

 

Share.

Comments are closed.