Η Γεννηματά καλεί Σημίτη, Γιώργο και Βενιζέλο, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

0

Πρόσκληση προς τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ αποστέλλει για το Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, η Φώφη Γεννηματά.
Και αν για τον Κώστα Σημίτη είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο αυτονόητα ούτε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε για τον Γιώργο Παπανδρέου.

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του κόμματος, πρώην αρχηγός του και πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι καν μέλος του ΠΑΣΟΚ, αφού αποχώρησε, ιδρύοντας άλλο κόμμα, το Κίνημα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, που συμμετέχει, όμως, στο ΚΙΝΑΛ, οπότε και θα προσκληθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως μέλος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι και ο Νίκος Παπανδρέου, που είχε απειλήσει την ηγεσία ακόμα και με προσφυγή στα δικαστήρια, αν στην προκήρυξη του Συνεδρίου δεν τηρούνταν επακριβώς το Καταστατικό του κόμματος!
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια πιο χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς ο ίδιος θεωρεί πως η Φώφη Γεννηματά τον παγίδευσε και επεδίωξε να τον εξευτελίσει πολιτικά, εκδιώχνοντάς τον από το ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, επιμένει πως απλώς του ανακοινώθηκε πως δεν θα είναι πρώτος στο Επικρατείας και του προτάθηκε μάλιστα να επιλέξει και την όποια περιφέρεια προτιμά, προκειμένου να είναι υποψήφιος. Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει επιπλέον πως η ίδια θεωρεί τον πρώην πρόεδρο του κόμματος μέλος του και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πώς θα αντιδράσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν λάβει την ιδιόχειρη πρόσκληση που θα του αποστείλει η Φώφη Γεννηματά!

Από τους αντιπροσώπους βεβαίως κόπηκαν και όσοι επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στελεχώνοντας τον κυβερνητικό ή τον κρατικό μηχανισμό. Μεταξύ αυτών οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λίνα Μενδώνη. Από αντιπρόσωποι, επίσης, κόπηκαν όσοι δήλωσαν ότι στις εκλογές δεν ψήφισαν ΚΙΝΑΛ.

Share.

Comments are closed.