Άνοιξαν οι πύλες του ΕΜΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Στεφάνι κατέθεσαν βουλευτές

0

Από σήμερα, 15 Νοεμβρίου, ξεκινούν «παραδοσιακά» οι εκδηλώσεις μνήμης στο ΕΜΠ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Κατά το τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πόρτες του ΕΜΠ θα ανοίγουν στις 9:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 21:00. Την Κυριακή, ωστόσο, οπότε θα κορυφωθούν και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ πέριξ του Πολυτεχνείου, κατά τις 14:00 αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εκκένωση των χώρων του ΕΜΠ.

Ανησυχία στο ΕΜΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) εξέφρασε την ανησυχία της εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο ζήτημα επανήλθε χθες ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, εκφράζοντας, μάλιστα, την αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) να κλείσει το ίδρυμα έως την Κυριακή.
Την ίδια ώρα, η επιτροπή εορτασμού της 17ης Νοέμβρη τονίζει πως οι «εξελίξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η δράση των δυνάμεων καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση του λαού λίγες μέρες πριν από το τριήμερο των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η 46η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973 συνιστούν σοβαρό κίνδυνο» και καλεί τους πολίτες να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπία της Βουλής στο Πολυτεχνείο
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων
, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

«Τη μέρα αυτή τιμάμε τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς για την αποκατάσταση της δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό της δικτατορίας. Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι ένας διαρκής αγώνας διότι όπως γνωρίζουμε τίποτε δεν είναι δεδομένο», δήλωσε εν συνεχεία ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.
Από νωρίς το πρωί έφτανε κόσμος έξω από το Πολυτεχνείο. Άλλοι για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο και άλλοι για να γράψουν συνθήματα

Πορεία Πολυτεχνείου: Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τις… ταράτσες
Εν όψει της κεντρικής πορείας για το Πολυτεχνείο, την Κυριακή, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει ετοιμάσει ένα ειδικό σχέδιο για να αποτραπούν οι επιθέσεις από τις ταράτσες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ, πέρα από το ελικόπτερο και τα drones που θα περιπολούν από αέρος, αναμένεται να γίνονται έλεγχοι σε ύποπτα άτομα που μπαίνουν σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων.

Share.

Comments are closed.