Categories: Πολιτική

Φρουζής στην Προανακριτική: Δεν ήθελαν να καταθέσω την αλήθεια, αλλά να δώσω τους 10 πολιτικούς

Καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Novartis.
Ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής.
Η πολυθρύλητη και αναμενόμενη εδώ και εβδομάδες, κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ και κράτησε 40 λεπτά, περιείχε στοιχεία που οι βουλευτές της πλειοψηφίας κρίνουν ιδιαιτέρως σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η μυστική συνάντηση με Τουλουπάκη: Με πίεσε για πολιτικά πρόσωπα
Ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη – με πρωτοβουλία της ιδίας – τον Μάιο του 2018. Όπως υποστήριξε, εκείνη ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του, η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ήταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα: η κ. Τουλουπάκη με δύο επίκουρους εισαγγελείς και ο κ. Φρουζής με τους δύο δικηγόρους του.

Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.

Τι είπε ο Φρουζής για την Τουλουπάκη
«Μου είπε: δεν εννοώ να μιλήσετε απλά και της απάντησα δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω; αλλά κάτι άλλο;» ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η φράση του κ. Φρουζή, ο οποίος πρόσθεσε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ανέφερε: «Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου για τους πολιτικούς. Απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια». «Σας παρακαλάμε να καταθέσει ο κ. Φρουζής γιατί δεν φοβάται τίποτα» προσέθεσαν οι δικηγόροι του.

Ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι «επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών» και πρόσθεσε ότι από την συζήτηση κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσω την αλήθεια, αλλά να δώσω τους 10 πολιτικούς. «Φύγαμε από την συνάντηση όχι αγαπημένοι».

Το χρονικό της υπόθεσης
Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, είπε πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμισι χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική αν και ταλαιπωρήθηκε και υπέστη bullying».

Ακόμα, φέρεται να επικαλέστηκε δημοσιεύματα της Εφημερίδα Συντακτών και του Documento το 2016-2017, τα οποία τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Προσέθεσε δε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 έγινε έλεγχος στο σπίτι του και τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, πολλώ δε μάλλον όταν κατάσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του. Μάλιστα δήλωσε άγνοια για το ποιοι τον έψαξαν και είπε πως φεύγοντας, του ανέφεραν πως δεν βρήκαν τίποτα. Όμως στα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Μουσικο-χορευτική παράσταση – «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ»

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη στήριξη του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων…

5 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Οι έξι (μέχρι στιγμής) υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος και οι πολιτικές τους διαφορές

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι έξι , μέχρι αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι για την ηγεσία…

6 ώρες ago

Τέλος το χάρτινο μπλοκάκι κλήσεων των τροχονόμων – Γίνονται ηλεκτρονικές και θα έρχονται μέσω gov.gr [Βίντεο]

Τίτλοι τέλους από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το παραδοσιακό μπλοκάκι των τροχονόμων, αφού…

8 ώρες ago

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

21 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

1 ημέρα ago