Εσωκομματικές αρρυθμίες του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική για Novartis

0

Με εσωκομματικές αρρυθμίες στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες το κύριο έργο της η προανακριτική επιτροπή, καθώς στην κατάθεση του Κ. Φρουζή ήταν μέσα στην αίθουσα μόνο ένας βουλευτής του κόμματος, εν αντιθέσει με όσα δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή ενημέρωναν ότι δεν θα συμμετάσχουν επί των διαδικαστικών αφήνοντας για τυπικούς λόγους στην αίθουσα μόνο τον εισηγητή του κόμματος Σπύρο Λάππα. Στην συνέχεια όταν ξεκινούσε ο Φρουζής θα έπαιρναν μέρος και οι υπόλοιποι πλην των δύο.
Επρόκειτο για τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ο οποίος μπαινόβγαινε και ανεβοκατέβαινε τις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία του κόμματος, αφήνοντας στο πόστο του την Δώρα Αυγέρη.
Ωστόσο φαίνεται ότι ο τρόπος που ενήργησε ο Σπύρος Λάππας στις ψηφοφορίες για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του κόμματος τους αλλά και για τους τρείς της πλειοψηφίας (Πλεύρη, Κεγκέρογλου, και Κυρανάκη) προκάλεσε εμπλοκή.  Συγκεκριμένα ο βουλευτής ψήφισε υπέρ της εξαίρεσης των τριών βουλευτών της πλειοψηφίας (αίτημα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου). Με την ενέργεια του όμως αυτή νομιμοποίησε επί της ουσίας και την απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση των Πολάκη- Τζανακόπουλου κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε εδώ και ημέρες προσπαθώντας διακαώς να αποδείξει ότι επρόκειτο για παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.
Ανεπισήμως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε άλλες εργασίες του Κοινοβουλίου. Ωστόσο κοινή ήταν η αίσθηση ότι επικρατούσε αναταραχή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Share.

Comments are closed.