Novartis: Δίωξη για Λοβέρδο παρήγγειλε η Ελένη Τουλουπάκη

0

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, ζητεί με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της δωροδοκίας, μετά την απόφαση της Βουλής, που ελήφθη με πρωτοβουλία του κ. Λοβέρδου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει χρήση των ευχερειών που του παρέχει ο νόμος..
Η παραγγελία εδόθη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα που ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών και την ανάληψη από εμπειρότερους δικαστές του συνόλου της υπόθεσης για τη Novartis, περιλαμβανομένου και του πακέτου με τους πολιτικούς που χειρίζεται ακόμα η Εισαγγελία Διαφθοράς.
Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του κ. Λοβέρδου, που είναι τυπική πλέον, αφού η παραγγελία του εισαγγελέα πάντα εκτελείται, και εφόσον στο μεταξύ συγκληθεί η Ολομέλεια των εφετών και η περίπτωση Λοβέρδου θα πάει στο εφετείο και θα απασχολήσει τον ή τους εφέτες που θα οριστούν προκειμένου η υπόθεση της Novartis, που καρκινοβατεί επί τρία και πλέον χρόνια να διεκπεραιωθεί σύντομα, όπως άλλωστε ζητά με το έγγραφο του και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.Η δήλωση Λοβέρδου
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της δίωξης ο Α. Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει μήνυση στην Τουλουπάκη
Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναλυτικότερα, στην μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο γεγονός ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν – όπως αναφέρει – να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή, για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των.

Share.

Comments are closed.