Χάος στη Βολιβία μετά την παραίτηση Μοράλες

0

Ταραχές ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τόσο στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, όσο και στην κοντινή πόλη Ελ Aλτο, μετά την παραίτηση του Εβο Μοράλες από την προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Λεωφορεία πυρπολήθηκαν, ενώ κατοικίες προσωπικοτήτων υπέστησαν εμπρησμούς ή λεηλατήθηκαν, μετέδωσαν βολιβιανά ΜΜΕ (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ). Στη Λα Πας, δεκάδες διαδηλωτές «μπήκαν στις εγκαταστάσεις μας και άρχισαν να καίνε λεωφορεία», ανέφερε μέσω Twitter ο δημοτικός φορέας των συγκοινωνιών στη Λα Πας.
Ο Γουάλντο Αλμπαρασίν, επικεφαλής μιας οργάνωσης πολιτών η οποία απαιτούσε ήδη από την ημέρα των εκλογών την παραίτηση του Εβο Μοράλες, δήλωσε ότι το σπίτι του πυρπολήθηκε και καταστράφηκε από «όχλο» αποτελούμενο από μέλη του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του αυτόχθονα σοσιαλιστή ηγέτη.
Ο Αλμπαρασίν, πρύτανης πανεπιστημίου της Λα Πας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο με το σπίτι του στις φλόγες. Μια παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Televisión Universitaria, η Κασιμίρα Λέμα, ανέφερε επίσης ότι το σπίτι της πυρπολήθηκε.

Επίθεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας
Επίσης στη Λα Πας, το κτίριο της πρεσβείας της Βενεζουέλας καταλήφθηκε από κουκουλοφόρους διαδηλωτές μετά την παραίτηση του Μοράλες, πιστού συμμάχου της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Εφοδιασμένοι με δυναμίτη, κουκουλοφόροι διαδηλωτές με ασπίδες κατέλαβαν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Βολιβία. Είμαστε καλά και σε ασφαλές σημείο, αλλά θέλουν να διαπράξουν σφαγή. Βοηθήστε μας να καταγγείλουμε αυτή τη βαρβαρότητα», δήλωσε η πρέσβης της Βενεζουέλας, Κρισμπελί Γκονσάλες, στο ABI, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας.
Βγήκε στον δρόμο ο στρατός
Κατά τη διάρκεια της νύχτας άρχισαν να περιπολούν μονάδες του στρατού στη Λα Πας και στην Ελ Αλτο. Αντίθετα, οι αστυνομικοί -πολλές μονάδες της αστυνομίας στασίασαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του προέδρου Μοράλες- δεν έκαναν περιπολίες, χωρίς η απουσία τους να εξηγηθεί από την ιεραρχία

Share.

Comments are closed.