Κραυγή αγωνίας από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου (ΑΣΟΕΕ) -«Φοβόμαστε, κουκουλοφόροι φτιάχνουν μολότοφ»

0

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι βλέπουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα να βρίσκεται στο έλεος κουκουλοφόρων.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται από τους κουκουλοφόρους στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ υπό τον όρο της ανωνυμίας, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, καθώς φοβούνται αντίποινα κουκουλοφόρων.
«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας ότι επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ». «Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον ξυλοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε μια φοιτήτρια.
Απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη έγραψαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ». Προειδοποιούν μάλιστα τον κ. Γιακουμάκη ότι θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.
«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια.
Κραυγή αγωνίας από την Σύγκλητο του ΟΠΑ
Με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτιρίου δίπλα από την ΑΣΟΕΕ και την έκρυθμη κατάσταση συνεδρίασε, την Πέμπτη, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου. «Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

  • Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.