Ι.Π. Μεσολογγίου: Συνάντηση εργασίας στο Αιτωλικό, στο πλαίσιο του προγράμματος MUSE

0

Με την συμμετοχή του Δημάρχου Κώστα Λύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αιτωλικό η συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος MUSE, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει ως εταίρος με την κατασκευή του Μουσείου Λιμένος Αιτωλικού.
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη. Συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Βασιλείου και Νίκος Καραπάνος, οι Πρόεδροι Τοπικής Κοινότητας Αιτωλικού Κωνσταντίνα Μαντζή, Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος και του Μουσείου Βάσως Κατράκη Κώστας Καστανάς, καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μασαούτης.
Ο κ. Κώστας Λύρος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκφράζοντας την πρόθεσή του για μια καλή και εποικοδομητική επικοινωνία, με στόχο την παραγωγική και δημιουργική συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα.

Τι είναι το πρόγραμμα MUSE
Υπενθυμίζουμε ότι το διακρατικό πρόγραμμα MUSE είναι ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία του port museum (μουσείο λιμένος), με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική και ναυτική κληρονομιά της περιοχής του Αιτωλικού που θα περιλαμβάνει την ναυτική παράδοση της περιοχής, την σχέση της θάλασσας με τους ανθρώπους της αλλά και θα καταγράφει την πορεία και εξέλιξη κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. Θα περιλαμβάνει επίσης βιωματικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστική επαφή με το χώρο.

Share.

Comments are closed.