Ενεργοποιούνται και πάλι οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες στα 40 σημεία της Αθήνας

0

Στόχος είναι να μπει φρένο στους οδηγούς ΙΧ που το «παίζουν» έξυπνοι και προκειμένου να γλιτώσουν την κίνηση, οδηγούν καταλαμβάνοντας στις λεωφορειολωρίδες. Έτσι ο ΟΑΣΑ θα θέσει και πάλι σε λειτουργία τις κάμερες και οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν πια το τσουχτερό πρόστιμο.
Σε μία προσπάθεια να μπορέσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να είναι στην ώρα τους στα δρομολόγια τους, αλλά και οι οδηγοί ΙΧ και μηχανών να σεβαστούν τον ΚΟΚ, ο ΟΑΣΑ φαίνεται πως θέτει και πάλι σε πλήρη λειτουργία τις κάμερες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια σε θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι ύψους 1.209 ευρώ. Το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται για την εκτύπωση των παραβάσεων και την αποστολή τους στην Τροχαία.
Ενημερωτικά να πούμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν δώδεκα κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται στα 40 διαφορετικά σημεία, όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα κουτιά. Γίνεται αντιληπτό ότι ο παραβάτης δεν γνωρίζει αν υπάρχει στο κουτί κάμερα την ώρα που κάνει την παράβαση, δεδομένου ότι τα 28 κουτιά, εναλλάξ, είναι άδεια.
Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 200 ευρώ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner