Έχεις πάει σε κηδεία εικοσάχρονου; Όχι ε; Βγάλε το σκασμό και κοίτα [Βίντεο]

0

Το βρήκαμε στο facebook και το αναδημοσιεύω αυτούσιο, ως ελάχιστη προσφορά του http://www.fourtounis.gr/ προς τη νεολαία και όχι μόνο, της πατρίδας μας, που συχνά πυκνά θρηνεί νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από την ανοησία τους ή από την κακώς νοούμενη μαγκιά. Προειδοποιούμε ότι είναι ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι όλων μας, κάτι που ελπίζουμε ότι θα μας κάνει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και πιο προσεκτικοί.

Δείτε το δημοσίευμα του Alpha TV Κύπρου
Ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι, με πρωταγωνιστές μια ομάδα νέων από τη Λέσβο, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και στέλνει ισχυρό μήνυμα για την πρόληψη των θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων. Στο φιλμάκι, ένας νεαρός βιώνει τις στιγμές της κηδείας του και τη θλίψη των συγγενών και των φίλων του, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.  

Το βίντεο είναι βασισμένο στο κείμενο της Ειρήνης Λαγουτατζή με τιτλο: “Θέλω να σου αστράψω δυο χαστούκια να ξυπνήσεις“, το οποίο αναρτήθηκε στο facebook και προκάλεσε αίσθηση ανάμεσα στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 
Ολόκληρο το κείμενο του βίντεο
«Θέλω να σου αστράψω δυο χαστούκια να ξυπνήσεις. 
Σε εσένα τον δεκαεξάρι που οδηγείς το παπί με το κράνος αλα μπρατσέτα, σε εσένα τον εικοσιπεντάρι που γ@μ@ς και δέρνεις.
Θέλω να σε πάρω να πάμε μια βόλτα θέλω να δω τη μαγκιά σου, τι λες λοιπόν πάμε; Ακόλουθα με.
Ο δρόμος ανηφορικός νεκρική ησυχία, τριγύρω κάθε ηλικίας μαυροντυμένοι με κόκκινα μάτια , προχώρα μη μασάς, συ δε πιάνεις το διακοσάρι για πλάκα; Συνεχίζουμε λοιπόν, ο ήλιος ψηλά σου καίει τη πλάτη, να τη η εκκλησιά. 
Ο κόσμος πήχτρα και δεν ακούγεται ανάσα , τρομακτικό ε; Προχώρα, αργείς, ακολουθούν κι άλλοι μη σταματάς, μπες μέσα πάμε να δούμε το νεκρό. 
Έχεις πάει σε κηδεία εικοσάχρονου; Όχι ε; Βγάλε το σκασμό και κοίτα. 
Τι έγινε; Δε μπορείς να δεις καθαρά; Τα μάτια σου τρέχουν ασταμάτητα τσούζουν, εκεί σε θέλω, σκάσε και κοίτα!
Έχεις δει ποτέ παλικάρια γύρω από φέρετρο ψηλά σαν λεύκες να κλαιν ανεξέλεγκτα σα μωρά παιδιά; Λέγε έχεις δει; Έχεις δει πατέρα να χτυπάει το φέρετρο και να φωνάζει με όλη του τη δύναμη “Σήκω γιε μου να φυγουμε;”
Λέγε είδες; Έχεις δει μάνα νεκρή καθισμένη σε καρέκλα να αναπνέει; Είδες;
Όχι αγάπη μου δε θα φύγεις τώρα θα το δεις όλο το έργο, θα δεις το πατέρα να βροντάει να σπάσει το φέρετρο απ’ τον πόνο, θα δεις τη μάνα να λιποθυμά και να τη συνεφέρνουν για να συνεχίσει το Γολγοθά, θα ακούσεις κραυγές από Αρχαία Τραγωδία να σου ξεσκίζουν τη ψυχή και μετά θα καταλάβεις για πάντα τι θα πει μαγκιά. 
Μαγκιά λοιπόν δεν είναι ούτε τα ποτά, ούτε τα τέρμα κοντέρ, ούτε οι γκόμενες, ούτε οι κόντρες…
Μαγκιά αγορίνα μου είναι να σου ξεσκίζουν την ψυχή, να σε σκοτώσουν και να πρέπει να ζήσεις. 
Να ζήσεις γιατί έχεις ακόμη ένα παιδί που σε περιμένει και συ πρέπει να σταθείς  ΒΡΑΧΟΣ αυτή είναι μαγκιά κι από ‘δω και στο εξής σεβασμός.
Ξύπνα και ζήσε

To βίντεο είναι μια παραγωγή του Γιάννη Μπαρδή (BRΔS videography) και αναρτήθηκε στο Youtube, με σκοπό να αφυπνίσει τη νεολαία, αναφορικά με τα θέματα οδικής συνείδησης.

Πηγή: Alpha TV Κύπρου (https://www.alphanews.live/)

Δείτε το βίντεο με τα΄τιλτο «Ξύπνα και ζήσε – Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»

Share.

Comments are closed.