Δεν θα εκδοθεί η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί  με απόφαση του Αρείου Πάγου

0

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την Τρίτη να μην εκδοθεί στην χώρα της η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί. Η 37χρονη Ιρανή, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».
Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα.
Παράλληλα διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Ήδη η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Ποια είναι η Σαραρέ Κχαντεμί
Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα με την 6χρονη κόρη της, για να γλιτώσει τόσο από τον βίαιο σύζυγό της, όσο και γενικότερα από το καθεστώς που επικρατεί στο Ιράν, όπου ως γυναίκα δεν έχει κανένα δικαίωμα.
Ο Απόστολος Δοξιάδης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρεται στους νόμους που ισχύουν στο Ιράν, σε αυτά που θα αντιμετωπίσει δηλαδή η Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία κινδυνεύει ακόμα και με θανατική ποινή.
Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, η πράξη της Σαραρέ, να πάρει την κόρη της, θεωρείται απαγωγή και τιμωρείται με ελάχιστο δεκαπέντε έτη φυλάκισης. Εκτός από αυτό, ο άνδρας της την έχει κατηγορήσει στο Ιράν για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πράγμα που μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με την ποινή του θανάτου.
Όσο για την εξάχρονη Ντιάνα, θα περάσει στην «επιμέλεια» του βασανιστή-πατέρα της, ο οποίος έχει το δικαίωμα, μόλις η μικρή κλείσει τα εννιά της χρόνια, να την παντρέψει (!) με γαμπρό που θα διαλέξει ο ίδιος.

Χαιρετίζει η Φώφη Γεννηματά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την Σαραρέ Κχαντεμί
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθεί στο Ιράν η Σαραρέ Κχαντεμί.
 «Ο Άρειος Πάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί. Θα ζήσει στη χώρα μας με την κόρη της» ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε :«Η Ελλάδα προστατεύει όσους διώκονται είναι η δική μας Ελλάδα».

Το ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο: Όχι στην έκδοση της Σαραρέ
Υπενθυμίζουμε ότι αντιπροσωπεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ οργάνωσε στις 15/10/2019 «παράσταση διαμαρτυρίας» έξω από τον Άρειο Πάγο για να μην εκδοθεί η Σαραρέ Κχαντεμί  και το παιδί της στο ΙΡΑΝ οπού θα δικαστεί με τους νομούς της Σαρίας.
Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, άνοιξαν πανό μπροστά από τον Άρειο Πάγο και μετέβησαν στην συνέχεια και μέσα στο δικαστήριο.
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Θόδωρο Μαργαρίτη και Παύλο Χρηστίδη μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτή καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ζέφη Δημαδάμα, Δημήτρη Οικονόμου, Δημήτρη Στάμου, Τάσο Δαρσινό, Δημήτρη Μάντζο, Βασίλη Χρονόπουλο.

Share.

Comments are closed.