Οι τρεις νέες Γραμματείες που συστήνει η ΝΔ

0

Στο πλαίσιο της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε μετά τις εκλογές, με απόφαση του προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συστήνονται τρείς νέες γραμματείες και ορίζονται ως επικεφαλής τους οι παρακάτω:

 • Γραμματεία για τα Άτομα με Αναπηρία, με Γραμματέα τον κ. Κώστα Λολίτσα: Η Γραμματεία για τα Άτομα με Αναπηρία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προωθεί λύσεις και αφουγκράζεται το αναπηρικό κίνημα, εναρμονιζόμενη πλήρως με την Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να την εφαρμόζει.
 • Γραμματεία Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, με Γραμματέα τον κ. Γιώργο Κώττη: Η Γραμματεία Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μιας επιχειρηματικότητας η οποία τολμάει και βάζει υψηλούς στόχους, σέβεται τους εργαζόμενους της, προστατεύει το περιβάλλον και πραγματοποιεί ουσιαστικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.\
 • Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς, με Γραμματέα τον κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο: Η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς, αξιοποιώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιδιώκει να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού, προκειμένου όσοι το επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και όσοι παραμείνουν εκτός της χώρας να μπορούν να στηρίζουν την πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και να υποστηρίζονται από τη μητρόπολη στις δικές τους προσπάθειες. Η Γραμματεία αποτελεί μετεξέλιξη της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.

Παράλληλα, ορίζονται:

 • Η κ. Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 • Η κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού.
 • Ο κ. Σίμος Ψωμιάδης, Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων.

Τέλος, νέος Διευθυντής Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αναλαμβάνει ο κ. Πάνος Σταθόπουλος.

Τα βιογραφικά

Κώστας Λολίτσας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής. Έχει διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην πολιτική φιλοσοφία της Παιδείας, διετή μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή και πτυχίο θεολογικής σχολής του ΑΠΘ.

Είναι πιστοποιημένος από το ΕΚΕΠΙΣ εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών και έχει διδάξει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, Ρομά, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες. Έχει διατελέσει διευθυντής ειδικού σχολείου, προϊστάμενος γραφείου εκπαίδευσης, διευθυντής της Γ΄ διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης και διευθυντής της διεύθυνσης ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Διετέλεσε σύμβουλος Α΄ ειδικής αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών και Ερευνητικών Μελετών της ΔΟΕ.

μητέρα δύο ανήλικων αγοριών.

Γιώργος Κώττης
Γεννήθηκε το 1970 και κατοικεί στο Περιστέρι Αττικής. Απόφοιτος της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πατρών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στους τομείς Λογιστικής και Φορολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου που δραστηριοποιείται και επενδύει στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Συμμετάσχει τακτικά σε ελληνικά και διεθνή οικονομικά συνέδρια και φορολογικά σεμινάρια.

Από το 1991 είναι δραστήριο μέλος της ΜΑΚΙ, ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ, και στη συνέχεια της ΔΗΜ.ΤΟ. Περιστερίου. Το Δεκέμβριο του 2013 εκλέγεται πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας και τον Απρίλιο 2016 επανεκλέγεται για δεύτερη καταστατική θητεία της Β5 (πρώην Β3) ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας. Το 2018 εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Συγκριτική Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων που συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις και στη συνέχεια δούλεψε στο Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Είναι διευθυντής επικοινωνίας σε νεοφυή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ενώ από το Σεπτέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Γραφείο Επικοινωνίας και Εκλογικής Καμπάνιας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με αρμοδιότητα τους Έλληνες του εξωτερικού. Έχει διατελέσει στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στο εξωτερικό και είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ με αρμοδιότητα τις οργανώσεις εξωτερικού και τους Έλληνες της Διασποράς.

Μαρία Νάτσιου
Η Μαρία Νάτσιου είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και κάτοχος ΜΒΑ. Εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριά και είναι υπεύθυνη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.

Προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες υποστήριξης στο Ευρωπαϊκό ινστιτούτο Σχέσεων και Συνεργασίας στα πλαίσια του προγράμματος «HELLENICAID» του υπουργείου Εξωτερικών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Άργους Ορεστικού. Υπεύθυνη νομού Καστοριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών. Έγγαμη και

Πίστη Κρυσταλλίδου
Η Πίστη Κρυσταλλίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στα Οικονομικά της Υγείας, απόφοιτη του AΤΕΙ Αθήνας του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας για τρεις θητείες, το διάστημα  από 2010-2014 ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας, με  αντικείμενο ενασχόλησης την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό. Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος από το 2009 σε μονάδες Υγείας.

Είναι μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ν. Κοζάνης, ήταν μέλος της επιτροπής υγείας της ΚΕΔΕ και της επιτροπής ισότητας των φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας. Από το 2017 είναι διαχειρίστρια του WinCancer, ιδρυτής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Σιάχος.
Οι δράσεις που έχει αναπτύξει μέσα από το WinCancer είναι:

 • Ενεργοποίηση του Μητρώου Νεοπλασιών στη χώρα μας
 • Ετήσια δράση  «ΔιαβάΖΩ», συλλογή βιβλίων για καρκινοπαθείς.
 • «Λέμε όχι στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
 • Συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας»
 • Δημιουργία Συλλόγου Αιμοδοτών

Το 2018 εκλέχθηκε μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

Συμεών Ψωμιάδης
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε νοσοκομεία της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως επιμελητής σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Ορθογναθική Χειρουργική στη Μπριζ του Βελγίου. Σήμερα, είναι Επιμελητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών και στην Ευρωκλινική Παίδων, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.
Είναι ενεργό μέλος στις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας από το 2000. Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ και Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνος Σταθόπουλος
Σπούδασε Μαθηματικά στο ΑΠΘ με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα και τον προγραμματισμό Η/Υ. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας (ΕΚΠΑ), εκπόνησε διδακτορική διατριβή με αντικείμενο έρευνας τα εκλογικά συστήματα και συμμετείχε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (postdoc) στη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Πολιτικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ σχετικά με την έγκυρη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός, προγραμματιστής Η/Υ και στατιστικός αναλυτής, με ειδίκευση στο σχεδιασμό και την ανάλυση επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτικών ερευνών. Έχει κάνει δεκάδες παρουσιάσεις σε επιστημονικά Συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά έντυπα. Αρθρογραφεί επίσης τακτικά σε ελληνικά ΜΜΕ.

Share.

Comments are closed.