Συνάντηση του Προέδρου της Κίνας με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Πεκίνο

0

O Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζιν Πινγκ, στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, είπε στον Πρόεδρο Σι ότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσκεψη του στην Ελλάδα, εντός του Νοεμβρίου, μια επίσκεψη σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών.
Τόνισε επίσης, τη σημασία της πολιτικής «ανοιχτών θυρών» από την πλευρά του Πεκίνου και την απαραίτητη συμβολή της Κίνας στην αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεδρίου όπου διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με Κινέζους ομολόγους τους για σημαντικά παγκόσμια ζητήματα που απαιτούν πολυμερή συνεργασία.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του εμπορικού «πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και τον ρόλο της ΕΕ στην νέα γεωπολιτική κατάσταση.

Share.

Comments are closed.