Categories: Πολιτική

Έκτακτη συνάντηση Γεννηματά-Ανδρουλάκη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι είναι θετικός στη διεξαγωγή συνεδρίου αλλά με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και στο καταστατικό του. Με άλλα λόγια, ζήτησε να εκλεγούν οι σύνεδροι και να μην αλλάξει το καταστατικό όπως φαίνεται να σχεδιάζει η Χ. Τρικούπη.
Στις επίμονες ερωτήσεις αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως». Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα Συνέδριο εξπρές το οποίο απαξιώνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να δει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα. Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να της θέσει τους έντονους προβληματισμούς του για την πορεία που ακολουθείται. «Δεν συνυπογράφω τη θεσμική υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ» αναμένεται να πει ο κ. Ανδρουλάκης στη Φ. Γεννηματά επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το γεγονός ότι «δικές της αποφάσεις οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κ. Γεννηματά ότι δεν συζήτησε με κανέναν την απόφασή της για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς εκλογή συνέδρων, τουναντίον πριν από 15 ημέρες στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε να γίνει συνδιάσκεψη. Επίσης όπως λέει σε συνομιλητές του, «ο καθένας είναι οι αποφάσεις του: Η Φώφη συγκρούστηκε με τον Θεοδωράκη παρότι το 2017 την είχε προειδοποιήσει να μην πάει σε διορισμένο συνέδριο».
«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης ,Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας τη φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

7 ώρες ago

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του – Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Διάχυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 δήλωσε ότι έχει, από τα Γρεβενά, ο Νίκος…

15 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος*: Αντίθετο της σημερινής πολιτικής σταθερότητας είναι η λογική

Κάθε πρωί, μου αρέσει να διαβάζω τις ειδήσεις από «δεύτερο χέρι», από ανθρώπους που βλέπουν…

17 ώρες ago

Χαλάνδρι: Η λογοτεχνία συνάντησε την ιστορία στο εργαστήριο του Δήμου για παιδιά «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Το πρότζεκ «Καρυάτιδες» αποτέλεσε σημαντική στιγμή του εργαστηρίου «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη» που πραγματοποιείται…

18 ώρες ago

Χάρης Ρώμας: Όταν τσουγκρίζουμε αυγά, δεν (πολυ)τσουγκρίζουμε παρατάξεις

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα έδωσε το παρόν στις…

18 ώρες ago

Xάρης Δούκας*: Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερο Μέλλον

Ως δήμαρχος της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους πολλών…

1 ημέρα ago