Έκτακτη συνάντηση Γεννηματά-Ανδρουλάκη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ

0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι είναι θετικός στη διεξαγωγή συνεδρίου αλλά με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και στο καταστατικό του. Με άλλα λόγια, ζήτησε να εκλεγούν οι σύνεδροι και να μην αλλάξει το καταστατικό όπως φαίνεται να σχεδιάζει η Χ. Τρικούπη.
Στις επίμονες ερωτήσεις αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως». Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα Συνέδριο εξπρές το οποίο απαξιώνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να δει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα. Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να της θέσει τους έντονους προβληματισμούς του για την πορεία που ακολουθείται. «Δεν συνυπογράφω τη θεσμική υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ» αναμένεται να πει ο κ. Ανδρουλάκης στη Φ. Γεννηματά επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το γεγονός ότι «δικές της αποφάσεις οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κ. Γεννηματά ότι δεν συζήτησε με κανέναν την απόφασή της για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς εκλογή συνέδρων, τουναντίον πριν από 15 ημέρες στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε να γίνει συνδιάσκεψη. Επίσης όπως λέει σε συνομιλητές του, «ο καθένας είναι οι αποφάσεις του: Η Φώφη συγκρούστηκε με τον Θεοδωράκη παρότι το 2017 την είχε προειδοποιήσει να μην πάει σε διορισμένο συνέδριο».
«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης ,Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας τη φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Share.

Comments are closed.