Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία ζητά μετ’ επιτάσεως το Κίνημα Αλλαγής

0

Το αίτημά της για Εξεταστική Επιτροπή για την πορεία της Οικονομίας στην χώρα, από την ένταξή της στη ζώνη του Ευρώ ακόμα μέχρι σήμερα, επαναφέρει με κάθε ευκαιρία η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς επιμένει στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών, για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της χώρας το 2009, όταν μόνο του το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος της σωτηρίας της, με αποτέλεσμα να φλερτάρει για χρόνια ακόμα και με τον εκλογικό αφανισμό
Με τις πληροφορίες για όσα συνέβησαν το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, το 2015, όταν το τιμόνι της Οικονομίας της χώρας κρατούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, να έρχονται στην επιφάνεια, το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζεται να επαναφέρει για μία ακόμα φορά το αίτημα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε περίπτωση νέας απόρριψής του, να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία το συγκεκριμένο διάστημα, ήτοι το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι του κ. Τσίπρα, θωρακίζοντας τα δύο παράλληλα πλυντήρια που τους τελευταίους μήνες δουλεύουν στο φουλ», επιμένοντας στην άποψη της Χαριλάου Τρικούπη ότι υπάρχει ‘ομερτά’ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για τις ευθύνες διακυβέρνησης της πενταετίας Καραμανλή 2004-2009 από τη μία και του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα από την άλλη, με κοινό στόχο τους τη λεηλασία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. «Αλήθεια, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, θα γίνει τελικά Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015;», αναρωτήθηκε με νόημα ο νεαρός Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.