Αλέξης Τσίπρας: Ισως πρέπει να δώσω ονόματα και διευθύνσεις για το τι πραγματικά έγινε το 2015 [Βίντεο]

0

O πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες βράδυ απάντηση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV, για τα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα για το τι συνέβη το δραματικό καλοκαίρι του 2015, που λίγο έλειψε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ
Μίλησε για την αποκάλυψη του Γιάννη Στουρνάρα ότι το καλοκαίρι του 2015 η Αθήνα είχε έρθει σε επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία.
Χαρακτηριστικά είπε:
«Ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα».

Τι είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Στουρνάρας
Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «Η μεγάλη μπλόφα» των Ε. Βαρβιτσιώτη- Β. Δενδρινού, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πολύ δεν έκρυψε το δισταγμό του στο να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς- όπως τόνισε- ενεπλάκη προσωπικά στην ιστορία, αποτελώντας, μάλιστα, το δέκτη επιθέσεων από την τότε κυβέρνηση.

Μεταξύ των άλλων ο κ. ΣΔτουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει το κρίσιμο εκείνο διάστημα από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές. H αποκάλυψη αυτή γίνεται και στο βιβλίο των Γάλλων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ, για το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015, μία ημέρα ακριβώς μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο βιβλίο τους οι Γάλλοι δημοσιογράφοι με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça…», εκδόσεις Stock, 2016), ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει. Ο Πούτιν έκρινε σε εκείνη τη συγκυρία ότι όφειλε να ενημερώσει γι΄ αυτό το θέμα τον Ολάντ, ενώ η τύχη της Ελλάδος κρεμόταν από μία κλωστή και βρισκόμασταν λίγες μέρες πριν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ο Πούτιν διευκρίνισε βέβαια στον Ολάντ ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Ionian TV και τους δημοσιογράφους Γεωργία Καλαμαρά και Νίκο Γιαπρακά

Share.

Comments are closed.