Βλαντίμιρ Πούτιν: Η τουρκική εισβολή στη Συρία θα μπορούσε να απελευθερώσει χιλιάδες μαχητές του Isis

0

Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση στη βορειανατολική Συρία.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, μπορεί να δραπετεύσουν από τη φυλακή – κατι που ήδη επιβεβαιώθηκε – λόγω των στρατιωτικών επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν πως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ υποχρεώθηκε να κλείσει αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του διέφυγε το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των βομβαρδισμών.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.
Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε.
Σημειώνουμε, πάντως, ότι ο Β. Πούτιν ενώ επεσήμανε σοβαρούς κινδύνους από την Τουρκική εισβολή στην Συρία αλλά δεν ζήτησε την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από αυτήν την χώρα, στην οποία άλλωστε η Ρωσία έχει συμφέροντα και φέρεται εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της, πράγμα κλειδί για μιά προοπτική σταθεροποίησης της περιοχής.

Share.

Comments are closed.