Τουρκική εισβολή στη Συρία: Χάος με 277 νεκρούς, ενώ ο Τραμπ τώρα μιλά και για πιθανή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ

0

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε ραγδαία μετά τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να μιλάει, τη νύχτα, για 228 νεκρούς «τρομοκράτες», με τον αριθμό να ανεβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες στους 277.

Μετά από νέες επιχειρήσεις που έκαναν οι τουρκικές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», «απελευθέρωσαν», όπως αναφέρουν, 11 χωριά στις περιοχές Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σημαντικά σε 342, βάσει των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

\
Υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την περιοχή λόγω της τουρκικής εισβολής.
Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις με ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος από τους Κούρδους, ως αντίποινα, προκάλεσαν τον θάνατο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους 9 μηνών.

Ο Τραμπ πρότεινε στρατιωτική επέμβαση, οι βουλευτές του κυρώσεις
Στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά μίλησε για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία. Με ένα tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρία πιθανά σενάρια από πλευράς ΗΠΑ.

  • Το πρώτο είναι να στείλει στρατεύματα και να λήξει την επιχείρηση,
  • το δεύτερο να επιβάλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Τουρκία και το
  • τρίτο να μεσολαβήσει ώστε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Κούρδοι και Τούρκοι και να λήξει η επίθεση.

Στέλεχος Κούρδων: Μας εγκατέλειψαν οι ΗΠΑ
Εν τω μεταξύ, στέλεχος των Κούρδων στη Συρία, ο Ιλχάμ Αχμέντ, ανεφερε πως οι ΗΠΑ τους έχουν εγκαταλείψει και τόνισε πως ο λαός τους έχει πληρώσει «βαρύ τίμημα». Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα προς τις Βρυξέλλες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «παγώσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Τουρκία ανακαλώντας αμέσως τους πρεσβευτές τους».

Share.

Comments are closed.