Νίκος Βούτσης: Εμείς ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά – Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

0

«Βόμβες» για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να γίνει κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Βούτσης, «αποκαθηλώνοντας» έτσι το αφήγημα της Κουμουνδούρου ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι ευρωπαίοι δανειστές.
Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;», μίλησε για την πορεία της παράταξής του στην εξουσία, τονίζοντας πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά». Αναφερόμενος στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη μιας «γενναίας πολιτικής συμμαχιών».
Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής στο σημείο αυτό έριξε την «πρώτη βόμβα»: παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως πως το κόμμα είχε εκπονήσει από το 2014 σχέδιο να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά με αφορμή την προεδρική εκλογή. Και όχι μόνο αυτό αλλά ότι σε κλειστές συσκέψεις κάποιοι διαφωνούσαν με αυτό.
«Μπορούμε πια να μιλήσουμε για το ότι υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρούσαμε το 2014 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά ή δεν θα προχωρούσαμε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε για το πόσο ετοιμάζονταν οι ξένοι κλπ κλπ _ είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό ενδεχομένως», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 και έριξε την δεύτερη «βόμβα».
«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές (…) και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του:

Share.

Comments are closed.