Ξυλοδαρμός Δαπίτων από μέλη των ΕΑΑΚ στο ΕΜΠ

0

Στο κτήριο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, φοιτητές που ανήκαν στη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν.
Συγκεκριμλενα κατά τη διεξαγωγή της συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχθηκαν την επίθεση από άλλους φοιτητές της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των ΕΑΑΚ, που δεν ανήκαν στη σχολή και είχαν εισχωρήσει στο αμφιθέατρο όπου γινόταν η συνέλευση για να προκαλέσουν και να τρομοκρατήσουν.
Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι μάλιστα χτύπησαν με βάναυσο τρόπο τον ένα φοιτητή, απαιτούσαν να αποσυρθεί η μήνυση άλλου φοιτητή, μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο οποίος δέχθηκε επίσης πολύ σκληρή επίθεση στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, από φοιτητή που ανήκει στην παράταξη ΕΑΑΚ.
Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ καταγγέλλουν «οι συνεχείς αναταραχές εντός των Πανεπιστημίων και τα φαινόμενα ωμής βίας, όπως το προαναφερθέν, τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ορθής κατάργησης του ασύλου της ανομίας και της υπεράσπισης έναντι αυτού της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μια άκρως δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, όπως αυτή της φοιτητικής συνέλευσης, οφείλει εν έτει 2019 να διαφυλάσσεται και να μη γίνεται ‘’πεδίο βολής’’ για κάθε πολέμιο της δημοκρατίας καθώς και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μειοψηφίες, που αγνοούν παντελώς την έννοια του πολιτικού πολιτισμού».

Share.

Comments are closed.