Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο από Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ. – Τι πράξουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25

0

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αποφασίζει απόψε το βράδυ η Ολομέλεια της Βουλής.
Η σχετική πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα προηγηθεί δριμεία πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για την υπόθεση Novartis, δηλαδή το αν πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο ή μια πολιτική σκευωρία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απουσιάζει, λόγω της τριμερούς διάσκεψης στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να πάρουν τον λόγο, όπως και ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνεδρίαση για την σύσταση Προκαταρκτικής
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει διαφανεί από την πρώτη στιγμή, θα καταψηφίσει το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής για μια σειρά από λόγους, πρώτα και κύρια γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου και επιπλέον επιχείρηση τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών καθώς αυτό (το πραγματικό σκάνδαλο Νοβάρτις) βρίσκεται ακόμη υπό δικαστική διερεύνηση και για το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Περαιτέρω θεωρεί ότι πρόκειται για φαρσοκωμωδία διότι μεταξύ άλλων η δικογραφία βασίζεται στις καταθέσεις 4 προσώπων (Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Αγγελής) χωρίς στοιχεία για τα αδικήματα που παραγράφονται.

Στην απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση με την κατηγορία ότι διενεργεί Προκαταρκτική για μια «δήθεν σκευωρία» και κατά συνέπεια ότι επιχειρεί όχι απλώς να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το υπαρκτό σκάνδαλο, αυτό της υπερτιμολόγησης του φαρμάκου , αλλά να οδηγήσει στην συγκάλυψή του.

«Ναι» από το ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο για να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων
Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δήλωσαν ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και ο νέος υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος Κυριάκος Κυριάκος.

 «Θέλουμε να πέσει άπλετο φως για να αναδειχθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και να υπάρχουν για όλους», υπογράμμισαν για την υπόθεση Novartis και πρόσθεσαν ότι «οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι προφανείς, όμως, ποινικές ευθύνες που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχουν προκύψει».

Τι θα κάνουν ΚΚΕ και Μέρα 25
Το ΚΚΕ όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα καταγγείλει πολιτικά παιχνίδια τα οποία συγκαλύπτουν τις αληθινές ευθύνες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Κατά πληροφορίες θα αποχωρήσει από τη ψηφοφορία , αλλά θα συμμετάσχει στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.
«Παρών» θα δηλώσει το Μέρα 25 του  Γιάνη Βαρουφάκη επαναλαμβάνοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην μετατροπή της Βουλής και των βουλευτών σε δικαστικό σώμα. Το ΜεΡΑ25 θα ζητήσει να συσταθεί Σώμα δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος στα πρότυπα του FBI.

Δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
Ενόψει της σημερινής διαδικασίας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην «Εφ.Συν.» τα εξής: «Σήμερα με τη σύσταση της προαποφασισθείσας προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της φαρσοκωμωδίας για την πολιτική μου δίωξη. Ταυτόχρονα αρχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς σκευωρούς στον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας».

Share.

Comments are closed.