Στα σκαριά και η δεξιά «τάση» στον ΣΥΡΙΖΑ με Κόκκαλη και Χρυσοβελώνη και πιθανόν Κουντουρά

0

Αισθητή την παρουσία τους εντός του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να κάνουν εν όψει του  συνεδρίου του οι προερχόμενοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες πρώην και νυν βουλευτές.
Αυτό αποκάλυψε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ με τους Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου
«Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ξεκίνησε το διάλογο ώστε μετά το συνέδριο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο εγχείρημα, αλλά είπε πως μπορεί να μετέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι όλες οι κινήσεις αυτές, είναι σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», είπε ο κ. Κόκκαλης.
Ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν δέχθηκε τον όρο «δεξιός» και περιέγραψε την εν λόγω πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στο χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα, πιο δημοκρατικό, πιο μεγάλο».
Σε ερώτηση αν έχουμε να κάνουμε με μια διακριτή τάση, απάντησε: «Πείτε το κι έτσι».
«Θα κατατεθεί κείμενο θέσεων και αρχών στο πλαίσιο της διεύρυνσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η μεγάλη αυτή κοινωνική πλειοψηφία θα δημιουργηθεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όπως καταλαβαίνετε, στο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι βασικός κορμός η αριστερά, αλλά θα είναι και δυνάμεις μέχρι και το προοδευτικό, κέντρο», εξήγησε ο κ. Κόκκαλης.

Share.

Comments are closed.