Με «κοριό» παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις του Κουκοδήμου στην Κατερίνη

0

Στην ανακάλυψη «κοριού» ο οποίος ήταν καλά κρυμμένος στο κτήριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, οδήγησε η διενέργεια ενός απλού τεχνικού ελέγχου σε μια τηλεόραση.
Το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής συνομιλιών, σύμφωνα με την πλευρά του δήμου, εντοπίστηκε στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης.
Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο Thestival.gr ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ο «κοριός» ξεσκεπάστηκε από ένα τυχαίο γεγονός.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιχείρησης, η τηλεόραση που υπήρχε στον χώρο και ήταν ανοιχτή, σταμάτησε να λειτουργεί. Κλήθηκε τεχνικός και ενώ προσπαθούσε να την επισκευάσει, «έπεσε» πάνω στον «κοριό».
Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, κανείς από τους παρευρισκόμενος δεν μπορούσε να εξακριβώσει τι ακριβώς ήταν το «ύποπτο αντικείμενο», το οποίο βρισκόταν μέσα σε ένα κουτί πίσω από την τηλεόραση.
Για το συμβάν κλήθηκε στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, και τότε έγινε η αποκάλυψη: το ύποπτο αντικείμενο ήταν «κοριός».
Την έντονη ανησυχία του για το συμβάν εξέφρασε στο Thestival.gr.
«Είναι πολύ τραγικό και ανησυχητικό περιστατικό αν συνέβη γιατί μιλάμε για μια δημόσια υπηρεσία και αφήνει υπαινιγμό για το τι συνέβαινε, τι συνέβη αλλά και τι πρόκειται να συμβεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος και πρόσθεσε πως «γυρνάμε εκατό χρόνια πίσω».
Όπως τόνισε, η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί πολύ σοβαρά και να εντοπιστεί εκείνος που το τοποθέτησε καθώς επίσης και οι προθέσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγονται έρευνες για τυχόν εντοπισμό και άλλων «κοριών» σε όλα τα κτήρια του δήμου Κατερίνης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Share.

Comments are closed.