Πανελλήνια καταξίωση για την ΑΙΧΜΗ του Μεσολογγίου

0

Την μεγαλύτερη διάκριση στην 25χρονη διαδρομή της απέσπασε η ΑΙΧΜΗ λαμβάνοντας δύο βραβεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τα καλύτερα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η εφημερίδα της Αιτ/νίας και του Μεσολογγίου που κατέχει τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα εδώ και χρόνια στο νομό, συμμετείχε στον θεσμό των «Regional Media Awards» που έλαβε χώρα για 4η συνεχή χρονιά και ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης στο «Gazarte».
Το ένα βραβείο που απέσπασε η ΑΙΧΜΗ είναι το ασημένιο στην κατηγορία Περιεχόμενο – «Best Overall Editorial Presence| Εφημερίδες | Περιοδικά και αφορά την καλύτερη συνολική ειδησεογραφική παρουσία επαρχιακής εφημερίδας!
Το δεύτερο βραβείο είναι το χάλκινο στην κατηγορία Μάρκετινγκ / Επικοινωνία και πιο συγκεκριμένα στην υποκατηγορία «Best Online Community» για την αποτελεσματική διάδραση με τους χρήστες μέσω ψηφιακής κοινότητας (social media, blogs, portals).
Η απονομή έγινε παρουσία ιδιοκτητών, ανώτατων και ανωτέρων στελεχών σημαντικών Περιφερειακών και Τοπικών ΜΜΕ, εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενων, δημοσιογράφων κ.ά. Τα Regional Media Awards 2019 διοργανώθηκαν με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν φέτος ο Νίκος Χατζηνικολάου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ΕΝΡΑ), η συμμετοχή του οποίου επιβεβαιώνει και επισφραγίζει την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας αλλά και την εξελικτική πορεία των βραβείων.
Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 200 συμμετέχοντες, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποδοχή της διοργάνωσης από την αγορά, καθώς και την προσπάθεια αναβάθμισης των Βραβείων, με τη διεξαγωγή του Regional Media Forum ‘19.
Στο Regional Media Forum ‘19, το οποίο προηγήθηκε της Απονομής, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου και παρακολούθησε τις συζητήσεις των δύο πάνελ, τα οποία ασχολήθηκαν τόσο με θεσμικά θέματα όσο και θέματα της αγοράς.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ άνοιξε με χαιρετισμό ο Δημήτρης Κορδεράς, Διευθυντής Εκδόσεων της Boussias Communications, ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή διαγωνιστική διαδικασία, ως την πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άλλη φορά. Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες από πέρσι, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι διευρύνθηκαν γεωγραφικά, και προήλθαν από όλη την Ελλάδα πλέον, αφού είχαμε φέτος συμμετοχές ακόμα και από ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως είναι το βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ήπειρος και η Θράκη. Την ίδια στιγμή, οι συμμετοχές προήλθαν από περισσότερα ΜΜΕ. Από την άλλη 
πλευρά, η Κριτική Επιτροπή ήταν διευρυμένη σε σχέση με πέρυσι, με ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους που έχουν γνώση, άποψη και εμπειρία σε θέματα περιφερειακών ΜΜΕ
».

Η ΑΙΧΜΗ λοιπόν απολαμβάνει πλέον και πανελλήνιας αναγνώρισης και καταξίωσης, προϊόν της επίμονης και συστηματικής προσπάθειας να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης που θα στηρίζει τον τόπο από τον οποίο προέρχεται. Αρκετοί παρευρισκόμενοι στην τελετή μας εκδήλωσαν την απορία τους πώς σε μια τόσο μικρή πόλη και αγορά κατορθώνει το Μέσο να φτάνει το 92% αναγνωσιμότητα, δηλαδή να αποτελεί ένα πανίσχυρο brand name. «Έχετε βάλει μια Mercedes να τρέχει σε αγροτικό δρόμο», παρατήρησε μια φορά καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε φιλική συνομιλία του με τον εκδότη. «Θα προσπαθήσουμε τότε να κάνουμε τον αγροτικό δρόμο αυτοκινητόδρομο για να πληθύνουν τα καλά αυτοκίνητα», ήταν η απάντηση του εκδότη.
Μπράβο στο προσωπικό της εφημερίδας αλλά και στους συνεργάτες της οι οποίοι τόσα χρόνια συστηματικά αρθρογραφούν, παρεμβαίνουν, προτείνουν θέματα, επισημαίνουν γεγονότα και καταστάσεις!!!!!

Share.

Comments are closed.