Categories: Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, με αίτημα να αρθούν όλες οι μνημονιακές περικοπές που «πετσόκοψαν» τις συντάξεις τους, πραγματοποίησαν στις 10:00 το πρωί ενώσεις συνταξιούχων αι στη συνέχεια πορεύτηκαν με τα πανό τους προς το κτίριο του υπουργείο Εργασίας, επί της Σταδίου.
Τη συγκέντρωση κάλεσαν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά από τις συνταξιουχικές οργανώσεις.
Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα που η ημέρα έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων.Τα αιτήματα των συνταξιούχων
Οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι

«σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 -νόμος Κατρούγκαλου– και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
  • Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις».
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Μέρα μνήμης για την «ΕΞΟΔΟ» του Μεσολογγίου στο κέντρο της Αθήνας [Φωτο]

Με αφορμή τη σημερινή μνήμης για την επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου, που διοργανώνει…

1 ώρα ago

Εορτές Εξόδου 2025: Εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής και κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη [Φωτο]

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ιερά Πόλις»,…

1 ώρα ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Συνοπτικός οδηγός αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών ΠΕ

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), παρουσιάζει…

6 ώρες ago

F1 Ιαπωνία: Ο Φερστάπεν έγραψε ιστορία στην πίστα της Σουζούκα

Το σημερινό  Grand Prix στη Σουζούκα της Ιαπωνίας δεν ειχε και κατι που να συναρπάζει,…

7 ώρες ago

Γιάννης Μαγκριώτης*: Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Δούκας στην Τουρκία παρεμβαίνουν, για το κράτος δικαίου και την δημοκρατία.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ως Γενικός Εισηγητής για την Δημοκρατία, του Συμβουλίου της Ευρώπης,…

11 ώρες ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Το σχέδιο για τη στέγαση

Το διαμάντι στο στέμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν και είναι το Κοινωνικό Κράτος. Ο 20ος…

16 ώρες ago