Φώφη Γεννηματά: Είμαστε Κίνημα Αλλαγής και δεν γυρίζουμε πίσω [Φωτο]

0

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής».
Η πολιτική αντεπίθεση του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία κάλεσε όλα να συμμετάσχουν ενεργά θα είναι πολιτική, απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προγραμματική «για λύσεις προοδευτικές σε σύγχρονα σύνθετα προβλήματα». Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι «σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει σύνθεση, ταυτότητα, προσανατολισμό και έμαθε μόνη της να τα βγάζει πέρα, η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία έχει χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει ένα νέο συλλογικό αφήγημα όπου χωράνε όλοι. Και τα πιο δυναμικά στρώματα της κοινωνίας και τα πιο αδύναμα.» «Αυτός είναι και ο στόχος της προγραμματικής και ιδεολογικής Συνδιάσκεψης του Νοεμβρίου», τόνισε. Αυτό το νέο αφήγημα που οφείλει να απαντήσει «σε διλήμματα που ταλανίζουν τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη» σε μια εποχή που το στίγμα της Σοσιαλδημοκρατίας, «θόλωσε» αφού «σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις», «υποχώρησε και απομακρύνθηκε σημαντικά από τις σοσιαλιστικές αρχές και τους στόχους για την ισότητα, την πλήρη απασχόληση, τη δίκαιη διανομή.» Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «Αναγέννηση με “πράσινο συμβόλαιο” για τη χώρα και την κοινωνία»
Η πολιτική αντεπίθεση θα είναι και οργανωτική. «Με ένα κόμμα που θα ανοίξει σε: στελέχη, φίλους, συλλογικότητες, συνδικάτα, οργανώσεις, γειτονιές. Ένα κόμμα», όπως είπε, «που αλλάζει σταδιακά γενιά, με μπροστάρηδες νέα πρόσωπα, με κατάρτιση και ικανότητες» .

Επίθεση σε Μητσοτάκη
Αναφερόμενη στην πορεία της χώρας μετά τις εκλογές η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση» και έχει «συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει» Τόνισε ότι πράγματι, η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα αλλά επεσήμανε: « Ναι συμφωνούμε. Αλλά πως; Με ποιους όρους για τους εργαζόμενους; Με ποιες προϋποθέσεις για το δημόσιο συμφέρον; Με ποιες συνθήκες για το περιβάλλον;». Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο,  τη διέσυραν και  έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος της για την ψήφο των αποδήμων. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεγάλο ναι.  Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή  εκπροσώπων τους στην Ελληνική Βουλή», είπε και επανέλαβε ότι δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στο θέμα του προσφυγικού και στην ανάγκη ανακούφισης των νησιών.

«Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και στην πράξη , στις πολιτικές τα έχουν κάνει πλακάκια»
Η κα Γεννηματά τόνισε ότι «μετά τη ΔΕΘ και το «απαλλακτικό βούλευμα» που εξέδωσε ο κ. Μητσοτάκης για το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015 αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis είναι ορατή η νέα πραγματικότητα:  Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και στην πράξη , στις πολιτικές τα έχουν κάνει πλακάκια». «Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη-Τσίπρα», είπε  «εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο. Δεν πρόκειται στη Novartis φυσικά ούτε για πολιτική γενναιοδωρία όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης ούτε για φτηνό τακτικισμό όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών όχι μόνο στο εσωτερικό τους αλλά και μεταξύ τους»

Επίθεση στον Τσίπρα
Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Ακούσαμε τον κ Τσίπρα στην ΔΕΘ.Η λέξη «αμετανόητος» αποδίδει απόλυτα την ουσία των όσων είπε. Δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες. Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική! Συνεχίζει τις διχαστικές λογικές. Συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα. Είτε super market είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν. Και ο κόσμος δεν θα πάρει», τόνισε.

Σε ότι αφορά το Κίνημα Αλλαγής η κυρία Γεννηματά στάθηκε σε 5 σημεία.

  1. Αδιαπραγμάτευτη, αυτόνομη πορεία.
  2. Είμαστε ένα κόμμα σοσιαλιστικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, πολιτικά φιλελεύθερο, που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων. Ένα Κίνημα που δεν ξεχωρίζει την ανάπτυξη από την κοινωνική συνοχή, που δεν διαχωρίζει και δεν διχάζει τους Έλληνες. Ένα Κίνημα που παράγει πολιτικές λύσεις και δεν διαχειρίζεται μόνο τα δημοσιονομικά περιθώρια που δίνει ο στραγγαλισμός της ελληνικής αγοράς.
  3. Είμαστε ένα κόμμα παρεμβατικό. Στην Βουλή και μέσα στην Κοινωνία. Με Κοινοβουλευτική Ομάδα που ασκεί δυναμική, υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευση. Κάθε ναι ή όχι που λέμε στη Βουλή είναι τεκμηριωμένο και συνοδεύεται με τη δική μας πρόταση. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε.
  4. Είμαστε κόμμα θεσμός.
  5. Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Το έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο την 3η Σεπτέμβρη, το επαναλαμβάνω και τώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το νέο που δημιουργούμε. Εμείς υπηρετούμε το νέο και την αλλαγή που υπηρετούσε πάντα το ΠΑΣΟΚ.
    Ας σταματήσουν λοιπόν ΤΩΡΑ όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ
    και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν παραδίδουμε τα σύμβολά μας και την προοδευτική μας ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Προχωράμε μπροστά με λογισμό και με όραμα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την Κεντρική Επιτροπή

Share.

Comments are closed.