Σοφία Πουλοπούλου: Εθνική συνεννόηση πριν από κάθε εθνική διαπραγμάτευση

0

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κοινή εθνική γραμμή, περισσότερο από ποτέ.
Η διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, τόσο απέναντι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, όσο και απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις από τη γειτονική μας χώρα, με εμφανώς κλιμακούμενη επιθετική στάση, είναι επιτακτική και αναγκαία.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει δεσμευθεί και προεκλογικά, με συναίσθηση της πατριωτικής ευθύνης, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Ευελπιστούμε, για το καλό της χώρας, πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα φανεί αντάξια των προσδοκιών όλων των Ελλήνων και των εθνικών μας συμφερόντων και ελπίζουμε πως η πολιτική ατζέντα του κ Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, εμπεριέχει ένα καλό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και των εκβιασμών από την γείτονα χώρα και τον κ. Ερντογάν.
Η ΝΔ έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να διεκδικήσει και να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Έχει χρέος να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να πάψουμε να γινόμαστε μάρτυρες τακτικών υπαναχώρησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όπως πράττουν οι υπουργοί της, ο ένας μετά τον άλλον, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.
Δυο εβδομάδες μετά την ΔΕΘ, περιμένουμε ακόμη το σχέδιο του κ Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, για τα μακεδονικά προϊόντα.
Το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στη θέση του για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης πριν από κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εθνικά ζητήματα της χώρας.
Ευελπιστούμε πως ο κ Μητσοτάκης θα επιστρέψει με θετικά μηνύματα και λύσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 33 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.